Witam @tous Czy mógłbyś mi powiedzieć, jak sprawić, by typy makr vsta pojawiły się ponownie na moim sw 2022, celem jest dalsze korzystanie z przycisków makr.
Według moich badań, a od 2021 roku vsta 3.0 został domyślnie zintegrowany z oprogramowaniem (nie ma już opcji systemowej odznacz aktywuj vsta 3.0 ) do pracy z poprzednimi wersjami, z drugiej strony w pomocy programowej makra vsta są nadal obecne dla tych wersji oprogramowania! , Moje pytanie brzmi, jak sprawić, by działały?, znalazłem technikę dodawania, ale wydaje mi się zbyt skomplikowane, aby obrócić prosty przycisk makra.!? Dziękuję za pomoc.
Tak, to wszystko, koniecznie musisz zainstalować Visual Studio (najnowsza wersja kompatybilna z Twoim solidworks- koniecznie) Dla mnie visual studio 2015 (Sw2020)
Witam @sbadenis To tłumaczy fakt, że nie zadziałało z moim vsta 2010, niestety nie rozwiąże mojego problemu, nie widzę jak zainstalować tak duże środowisko dla każdej stacji roboczej
@Lynkoa15 możesz zainstalować program Visual Studio na jednej stacji roboczej (swojej), skompilować kod programu Visual Studio, a następnie nie ma potrzeby korzystania z programu Visual Studio na drugiej stacji roboczej, aby uruchomić skompilowaną bibliotekę DLL. Z pamięci tak to działa, bez konieczności instalowania programu Visual Studio na każdej stacji roboczej. Edit: zobacz ten post, w którym @remrem mi to wyjaśnił:
To jest problem sbadenis, aby przypisać kompilacje, musisz mieć rozszerzenia vsta (lub dodatki, jak sądzę), było to możliwe w poprzednich wersjach, ale już się nie wydaje (Próbowałem się skompilować. Exe, a następnie uruchom program za pomocą. Swp, działa ale czas wykonania nie jest możliwy ;)
W wersji 2020 właśnie przetestowałem na stacji roboczej, na której program Visual Studio nie jest zainstalowany i można uruchomić bibliotekę dll: Z drugiej strony nie ma możliwości otwarcia projektu na tych stacjach roboczych, a jedynie jego skompilowaną wersję.
Więc od 2021 roku nie ma już domyślnie zainstalowanego znacznika wyboru? I nie możesz znaleźć bibliotek DLL w wyborze makra, zgadza się. Nikt inny nie ma wersji 2021 lub 2022 do przetestowania?
W domu w wersji 2022 na stacjach roboczych moich kolegów, na których nie jest zainstalowany Visual Studio 2015, mogą edytować tylko VBA (.swp), ale mogą .dll uruchomić, więc teraz suszę. Ponowna instalacja SolidWorks? Zapytać o pomoc techniczną?
Mówimy tylko o uruchamianiu .dll i nie modyfikowaniu makr, zgadzamy się?
Witam @tous @Konti, zawsze instalowałem się sam i ostrożnie, może się zdarzyć, że coś przegapię, ale nie mogę tego znaleźć. Starałem się postępować zgodnie z radą @sbadenis, instalując wersję vsta (2022 z uruchomieniem do testu), a tam rozszerzenie pojawia się ponownie, więc myślę, że to nie jest problem z moją instalacją, Zgodnie z poprzednim odniesieniem sw
W dystrybucji sw 2022 musi być opcja vsta, nie wiem, dlaczego tak nie jest w przypadku mojej dystrybucji, ale jeśli mógłbyś to potwierdzić, byłoby miło z twojej strony.
Witam Miałem już wcześniej tego typu problemy. W pomocy wspomniano, że jeśli zainstalujesz program Visual Studio po oprogramowaniu, może to stanowić problem. Z tego, co pamiętam, rozwiązałem problem, naprawiając instalację VS. Miłego dnia.