Solidworks (Solidworks)

Dzień dobry i najlepsze życzenia dla wszystkich.

Mały problem, kiedy otwieram mój zespół, malutki w rogu ekranu, prawdopodobnie z powodu złej obsługi, czy możesz mi pomóc?.

Dziękuję.

Eric

1 polubienie

Klikasz na swój zespół i przesuwasz kółkiem myszy

@+ ;-)

1 polubienie

Musisz mieć część swojego zespołu, która przesunęła się od niego bardzo daleko.

W rezultacie zespół wydaje się bardzo mały.

Aby to sprawdzić, kliknij w najlepszym razie Zoom (lub F9) i sprawdź, czy Twój zestaw znów stanie się mały. Jeśli tak, poszukaj zgubionej części (często zamieniała się w niebieską kropkę na skali powiększenia) i zbliż ją do zespołu; lub przejrzeć wszystkie części złożenia za pomocą menedżera operacji FeatureManager.

9 polubień
Zgadzam się z alainem, pokazując pochodzenie, może to pomóc w wizualizacji "zagubionego" kawałka
9 polubień

Jeśli część znajduje się na krawędzi obszaru roboczego, możliwe jest również użycie AssemblyExpert do jej zlokalizowania.

4 polubienia

Witam

I pytanie, gdy klikniesz ikonę widoku i wywołasz widok ISO, zespół zostanie ponownie wyśrodkowany?

Jeśli dokument zostanie zapisany w jednej pozycji, zostanie ponownie otwarty w ostatniej zapisanej pozycji.

1 polubienie

Oprócz przypadku części, która odeszła daleko, może zdarzyć się część o ogromnych wymiarach granicznych, zwłaszcza może się to zdarzyć na częściach importowanych od tubylca (w tym przypadku pochodzenie może być z jego dziewczynami).

Jednym ze sposobów na jego wykrycie jest przejrzenie Featue Manager (jak wskazano przez Alain.erp) z zaznaczoną opcją Feature Manager/Dynamic Highlight. Pozwala nam to na wykrycie ogromnej obwiedni w stosunku do montażu

2 polubienia

Witam

Opublikowaliśmy film z poradami na YouTube (jest trochę stary!), który ilustruje odpowiedź fthomasa.

Ta funkcja AssemblyXpert Złożeń nadal istnieje.

http://www.youtube.com/watch?v=CncJPWm1eI0

Pozdrowienia

6 polubień

Film @ jmsavoyat odpowiada na Twój problem

@+ ;-)

Bardzo dobrze ten film, nie wiedziałem !!