Witam!Pracuję na Solid Works 2011 ... moja firma zmieniła moją stację roboczą, aby przejść z XP pro na Windows 7 ....i niespodzianka nie ma już widoku 3D ani na rysunku, ani w części lub w złożeniu... Pobrałem nowy sterownik do karty graficznej ale nic z tego nie wyjdzie... cp jestem zatarty do pracy w wireframe, co jest wstydem dla oprogramowania 3D
Logicznie rzecz biorąc, musi to przejść, w przeciwnym razie, jak mówią Lucas i inni, musisz spojrzeć na sterowniki graficzne, które są kompatybilne z SolidWorks, ponieważ nie wszystkie z nich są.
Poniżej znajduje się łącze do strony internetowej solidworks.
Tylko wersja 310.90 jest certyfikowana do pracy z SolidWorks 2011 dla 64-bitowego systemu Windows 7.
Przechodząc do menadżera urządzeń, a następnie do szczegółów karty graficznej w zakładce sterownik, na poziomie wersji powinny być:
9.18.13.1090
Edytuj: lub na pulpicie > kliknij prawym przyciskiem myszy> Panel sterowania Nvidia > Informacje o systemie w lewym dolnym rogu. Jest wersja sterownika i należy tam wskazać 310.90 .
Właśnie testowałem na mojej stacji roboczej z systemem Windows Seven z Solidworks 2011: nie ma problemu.
Do testu przejdź do solidworks, bez niczego otwartego, narzędzi, opcji, wydajności, zaznacz pole "emuluj funkcję Open GL", jeśli wszystko wróci do normy, jest to problem związany z kartą graficzną, więc albo sterownik karty, albo moduł taki jak nView na kartach nvidia, albo tryb wyświetlania systemu Windows, taki jak na przykład motywy aero.
Po pierwsze, jaki jest typ Waszej stacji? H.P. Chyba.
Jeśli to wszystko, przejdź do witryny hp, aby pobrać sterowniki odpowiednie dla Twojej stacji roboczej lub, jak wspomniano powyżej, zajrzyj na oficjalny portal Solidworks.
Mam taką samą kartę graficzną jak Ty i nie mam problemów z wyświetlaniem.
Czy możesz przesłać nam kilka zrzutów ekranu? (Menedżer urządzeń, SolidWorks w toku itp.)