Solidworks2015 windows 8.1 pro problem po instalacji nie można wykonać równań na wymiarach szkicu

witam, po problemie niemożności tworzenia równań na mojej mobilnej stacji roboczej próbowałem ponownie zainstalować solidworks 2015 po odinstalowaniu i wyczyszczeniu rejestru problem pozostaje taki sam

Podczas gdy na moim komputerze stacjonarnym z systemem Windows 8.1 Pro również nie mam problemu z równaniami z solidworks 2015

objaw: Robię szkic, linię, wymiar klikam na wymiar, który umieszczam = c1, mówi mi, że zamierzam utworzyć równanie, ale nie umieszcza akronimu równania przed wymiarem i nie tworzy folderu równań w drzewie

Dziękuję za pomoc

Witam

Czy masz te same wersje pakietu Office Pack na obu komputerach???

1 polubienie

Witam

Jeśli przejdziesz do Ukrytych Obiektów Drzewa/ Równania masz dostęp do formularza równań i możesz je wprowadzić?

1 polubienie

Nie, nawet edytując tabelę równań w drzewie, nie da się jej stworzyć!

Jest to ta sama wersja dodatku Service Pack dla systemu Windows na 2 komputerach

Ups ten sam pakiet wersji pakietu Office

Witam

Ta sama wersja pakietu biurowego, tak, ale która?

Jeśli jest to 2007, uważaj, ta wersja jest kompatybilna z SW2014 SP5, co nie oznacza, że nie działa w nowszych wersjach, ale jest trochę bardziej losowa.

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam

brak pakietu wersji office 2010 i konfiguracje są identyczne na 2 komputerach, nawet Windows, a nawet solidworks, Usunąłem już wadliwy solidwork, usunąłem klucze solidworks w rejestrze i ponownie zainstalowałem solidworks, ale problem nadal występuje, nie można utworzyć równań!!

Problemy z równaniami przywodzą mi na myśl ten problem, który był obecny w SW2015 i wpłynął na równania, makra i wiele innych funkcji: https://www.my-cad.fr/problemes-solidworks-microsoft-mise-jour/

Była to aktualizacja bazy wiedzy 3072630

Ten problem z Microsoft SOLIDWORKS pojawia się w systemach Windows 7, Windows 8 i Windows 8.1 oraz we wszystkich wersjach SOLIDWORKS

Z artykułu napisanego w 2015 roku.