Witam Cię.
Chciałem przeprowadzić symulację statyczną złożenia, ale nie mogę aktywować symulacji solidworks, gdy włączony jest solidworks SimulationXpress. dobrze, ale jak wyłączyć ten simulationXpress? Mam wersję premium 2017 dla twojej informacji.
Dziękuję za pomoc
Witam
W SW ==> Narzędzia ==>Dodatki==> odznacz, czego nie używasz
Szczególnie zwróć uwagę na kolumnę "obciążenie przy starcie"
Osobiście posiadam zakładkę "Dodatki", która pozwala mi na załadowanie interesującego mnie dodatku na żądanie
Pozdrowienia
2 polubienia
Witaj Zozo i już dziękuję za odpowiedź.
Przyjrzałem się temu, co było w suplementach. Nie mogłem znaleźć SimulationXpress i to jest problem. Muszę odznaczyć Simulation Express , aby aktywować symulację solidworks
Ty rozumiesz?
Załączam zrzut ekranu, aby można było zobaczyć moje dodatki
solidworks_express.jpg
Witam
Szczególnie widzę, że nie sprawdziłeś symulacji oprogramowania. Nic więc dziwnego, że się nie uruchamia.
Uważam, że nie ma niekompatybilności między symulacją ekspresową a symulacją oprogramowania.
Pozdrowienia
Tak, nie można aktywować symulacji solidworks, dopóki aktywna jest symulacja ekspresowa. Pytanie brzmi "jak odznaczyć ekspresową symulację"?
@Frederic
Rozumiem Twój problem,
Spróbuj tego, ale nie ma gwarancji wyników Narzędzia ==> Produkty Xpress ==> Menu niestandardowe ==> odznacz symulację Xpress.
Wyjdź z oprogramowania i uruchom ponownie i sprawdź, czy ma to jakiś wpływ. Nie zapomnij ponownie sprawdzić symulacji normalnej z początkiem przy obciążeniu (patrz w kolumnach po prawej stronie.
Informuj nas na bieżąco ;-)
Pozdrowienia
Mam oba tryby symulacji i nigdy nie miałem tego problemu (swoją drogą, którą wersję SW masz!;-)
1 polubienie
Witaj Zozo.
Zastosowałem się do twojej rady i to działa!
to dziwne, ponieważ poszedłem do Narzędzia ==> Produkty Xpress, a następnie nie mogłem znaleźć ==> Menu niestandardowe ==> odznaczyć symulację Xpress.
Nie miałem otwartego pliku, ale nagle zobaczyłem, że "symulacja" jest dostępna...
Krótko mówiąc, zostawiamy to w ten sposób bez większego zrozumienia (dla mnie) i symulujemy to teraz!:
Wielkie podziękowania dla Ciebie. !!
Cóż, teraz w symulacji jestem początkujący. To będzie ciasto,...
Jeszcze raz dziękuję