Używany model myszy odpytującej

Witam.

Jestem jak ad.be

Biegam z Logitech M705, który jest dość wygodny.

Z drugiej strony http://www.handshoemouse.com/fr/ jest kuszący, ale mając prezentację, brakowałoby mu kilku małych opcji.

Witam

Dla mnie ważna jest mysz przewodowa.

Polecam myszy z serii tego rodzaju:

Przewodowe RAZER Naga

http://www.razerzone.com/fr-fr/store/gaming-mice/filter/family/naga/type?src=pgm.81565700&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=gamingmouserazernaga&utm_campaign=adwordsfrbrandmicenaga&utm_content=textad&gclid=CIjvlJbeuMICFXQatAod4goARg

Jeśli chodzi o kosmiczną myszkę, to na początku trzeba się zmusić, ale oszczędność czasu nie jest bez znaczenia po 1 miesiącu.

FYI Założyłem się z moim menedżerem, że jeśli rzucę kostką gorszą od niego, zamówimy Space Mouse i wygram^^

1 polubienie

Tak, Fred! Naprawdę się z tobą zgadzam, testowałem bezprzewodowe, szczerze mówiąc baterie są spuchnięte na siłę, w tempie, w jakim ich używamy, cały czas je wymieniamy.

Z drugiej strony Razer, który testowałem u znajomego gracza, dla mnie nie jest to zbyt duży przycisk, a potem jest naprawdę za drogi!!

Osobiście nie znalazłem nic bardziej miękkiego i lżejszego niż mój logitech M100, ultra (zbyt) podstawowy :/

Możesz mieć rację co do myszy kosmicznej, używanie jej przez jakiś czas może być skuteczne, w ciągu 3 dni nie udało mi się znaleźć oszczędzania czasu, ale myślę, że opanowałem ją całkiem nieźle...

Denerwuje mnie to, że ręka jest zawsze daleko od klawiatury...

W końcu każdy ma swoje przyzwyczajenia!

Witam.

Zgadzam się z Frédéric (mysz przewodowa).

Używam Lexip pro.

Zaleta: lewa ręka jest wolna (dostępna tylko dla praworęcznych).

Panel konfiguracyjny jest prosty, a mysz rozpoznaje używane oprogramowanie, co pozwala przełączać się z jednego dziennika 3D na drugi z praktycznie takim samym zachowaniem.

Artykuł na forum tutaj.

Strona Lexip tutaj

@ferrant: W przypadku mojego trackballa Logitech, baterii, wymieniam ją tylko raz w roku, półtora roku.

Cze wszystkim

Osobiście używam przewodowego Logitech G600 od 2 lat. Nie ma się do czego przyczepić: przyjemny w dłoni, precyzyjny, a przede wszystkim bezstopniowy regulowany dzięki tym 12 przyciskom kciukowym konfigurowalnym na 3 różnych poziomach (używałem jednego poziomu dla PRT, jednego dla ASM i jednego dla MEP). Od tego czasu prawie nie używam już klawiatury, mogę sterować wszystkim z poziomu myszki. Potrzeba trochę czasu, aby się do tego przyzwyczaić, ale kiedy już spróbujesz, chodzi o to, aby to zaadoptować.

Dostarczone oprogramowanie pozwala również na konfigurację i zapisywanie profili dla każdego żądanego oprogramowania (jedna konfiguracja dla oprogramowania, jedna dla gry wideo, jedna dla Excela ...), a ponadto konfiguracje te mogą być przechowywane na komputerze lub w pamięci myszy, co pozwala na umieszczenie myszy na dowolnej stacji roboczej i zachowanie tych parametrów.

Proszę bardzo!!

g600.jpg

Dziękuję wszystkim za wasze świadectwa!!