Obawa o komponenty, które nie chcą się rozjaśniać

Cze wszystkim

Wcześniej zadałem pytanie dotyczące paska bloków; Rzeczywiście, przeprowadzam kilka testów i prób, aby spróbować skrócić czas ładowania, opóźnienia, a nawet awarie, których obecnie doświadczamy na dużych zespołach. Dostałem odpowiedź, ale mam nowe pytanie dotyczące lekkich komponentów.

Mogłem zobaczyć, że na dużym zespole otwartym w trybie świetlnym tylko część moich części/podzespołów jest faktycznie rozjaśniona. Pozostałe są jeszcze w rozdzielczości, co już mnie dziwi. Próbowałem zmusić je do odciążenia poprzez kliknięcie prawym przyciskiem myszy na podzespół w drzewie projektu / "Ustaw rozwiązane części na odciążone", ale to nie działa: części, które zawiera, które zostały odciążone, pozostają takie; Te, które zostały rozwiązane, również takie są...

Czy masz na to wytłumaczenie/rozwiązanie?

Dla informacji, pracuję w sieci. Części i podzespoły można podzielić na różne foldery.

Zrobiłem test: utworzyłem Pack and Go kompletnego zestawu, który przechowywałem w folderze lokalnym. Nie zachowałem struktury drzewa: wszystko jest na tym samym poziomie; całkowity rozmiar to około 460 MB dla prawie  1200 plików. Czas otwarcia jest gorszy niż w sieci: w sieci jestem około 8 minut stąd, podczas gdy lokalnie przekraczam 13, a nawet 14 minut....
Ocena wydajności jest taka, jak pokazano w załączniku: widzimy, że w sieci jest więcej lekkich części niż lokalnie, a biorąc pod uwagę oszczędność czasu, stawiam na to, że jest to z tym związane.

Ale jeśli nie mogę przekazać części w świetle, jestem wymyślony.

Czy są jakieś ustawienia i/lub przyczyny, które mogą spowodować, że pliki nie zostaną wyświetlone?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i wyjaśnienia.

reseau_local.png

Chciałbym sprecyzować, że jeśli chodzi o mój cel, jakim jest skrócenie czasu potrzebnego na otwarcie plików / przesłanych plików / itp..., wiem, że są inne rzeczy, które należy wziąć pod uwagę. Ja też nad tym pracuję, ale celem mojego pytania jest tak naprawdę problem plików, które pozostają rozwiązane, zamiast wychodzić na światło dzienne.

I odwróciłem notatkę na załączniku auć...! Cyfry w kolorze czerwonym oznaczają otwarcie w LOCAL, a nie w sieci.

Witam

Z której wersji oprogramowania korzystasz?
Czy musisz zmodyfikować plik? A może to tylko konsultacja?

Na SW2017 otwieramy pliki w trybie dużego projektowania (do konsultacji
Ciężki zespół, który otwiera się w ciągu kilku minut w "normalnym", otwiera się w kilka sekund w "dużej konstrukcji"
Jedynym problemem jest to, że modyfikacja jest niemożliwa.
Na modyfikację bierzemy nasz ból w cierpliwości...

Ale najwyraźniej SW2019 ma nowe funkcje, które umożliwiają edycję w trybie dużego projektu.
Intensywnie zastanawiamy się, czy nie przejść do tego tematu, chcemy tylko uzyskać więcej szczegółów na temat tych dodatkowych funkcji.

Witam

Jestem na SW2016 SP.5.

Tak, chodzi o to, aby móc edytować plik. Z ciekawości wypróbowałem tryb "dużego projektu": to prawda, że jest szybszy, ale możliwości działania są potem ograniczone (taki jest "cel" tego trybu; zamiast tego zrób wizualizację).

Wygląda na to, że w tej chwili nie ma żadnych planów, abyśmy przeszli na nowszą wersję oprogramowania.

Czy wszystkie szkice są całkowicie ograniczone?
Czy wszystkie części są w pełni powiązane (brak znaku "-" przed nazwą w drzewie)?
Czy są jakieś powiązania między tymi utworami?

Po tym, jak wszystkie utwory zostały rozwiązane, a następnie nagrane i zamknięte (w tym SW), czy następny opening jest lepszy, czy taki sam?

Witam

Czy oznaczałoby to, że istniałby związek między niemożnością przejścia części w świetle a szkicami, które nie są całkowicie związane, lub złożeniami, które nie są całkowicie ograniczone?

Wydaje się, że te pytania są zorientowane na pomysły na skrócenie czasu potrzebnego na otwarcie plików i dziękuję za te wskazówki.

Niemniej jednak pozwalam sobie podkreślić, że nie jest to bezpośredni temat mojego pytania: mam pliki, które wydają się nie chcieć otwierać ani "konwertować" do trybu uproszczonego, gdy je pytam i pytam tutaj, czy ludzie wiedzą dlaczego. Czy zdarza się to komuś z Was, a jeśli tak, to czy znacie przyczynę?

Po zbadaniu sprawy odnoszę wrażenie, że jest to ściśle związane z plikami części zawierającymi konfiguracje i/lub rodziny części.

Miałem do czynienia z plikiem tego rodzaju, który został rozjaśniony w montażu:

- Otworzyłem go (rozwiązał go automatycznie)

- Przeciągnąłem pasek bloku na sam dół drzewa projektu

- Solidworks zapytał mnie, czy chcę zastosować to do wszystkich konfiguracji: Zweryfikowałem

- Wróciłem do montażu i stamtąd nie dało się rozjaśnić pliku.

Próbowałem wrócić do pliku, usunąć wszystkie blokady, ręcznie odbudować każdą konfigurację (jest ich 12, w postaci tabeli rodziny części), ale nawet tam nie dało się jej uczynić lżejszą: nie ma już opcji, gdy kliknę na nią prawym przyciskiem myszy i rozwijam wszystkie możliwości prawego kliknięcia.

To mnie przerasta...

message_derreur_sw.png

Witam

Czy masz równania, które wymagają obliczeń w Twojej rodzinie pokojowej?

Mam też wiele komponentów z rodzinami części, ale nigdy nie miałem tego problemu, ale nie mam równania na tych częściach.

Witam

Nie, nie mam równań. Mam tylko kilka wymiarów, które są kontrolowane przez rodzinę części (na przykład wysokość lub średnica, które różnią się w zależności od wyboru komponentu).