Cze wszystkim
Wcześniej zadałem pytanie dotyczące paska bloków; Rzeczywiście, przeprowadzam kilka testów i prób, aby spróbować skrócić czas ładowania, opóźnienia, a nawet awarie, których obecnie doświadczamy na dużych zespołach. Dostałem odpowiedź, ale mam nowe pytanie dotyczące lekkich komponentów.
Mogłem zobaczyć, że na dużym zespole otwartym w trybie świetlnym tylko część moich części/podzespołów jest faktycznie rozjaśniona. Pozostałe są jeszcze w rozdzielczości, co już mnie dziwi. Próbowałem zmusić je do odciążenia poprzez kliknięcie prawym przyciskiem myszy na podzespół w drzewie projektu / "Ustaw rozwiązane części na odciążone", ale to nie działa: części, które zawiera, które zostały odciążone, pozostają takie; Te, które zostały rozwiązane, również takie są...
Czy masz na to wytłumaczenie/rozwiązanie?
Dla informacji, pracuję w sieci. Części i podzespoły można podzielić na różne foldery.
Zrobiłem test: utworzyłem Pack and Go kompletnego zestawu, który przechowywałem w folderze lokalnym. Nie zachowałem struktury drzewa: wszystko jest na tym samym poziomie; całkowity rozmiar to około 460 MB dla prawie 1200 plików. Czas otwarcia jest gorszy niż w sieci: w sieci jestem około 8 minut stąd, podczas gdy lokalnie przekraczam 13, a nawet 14 minut....
Ocena wydajności jest taka, jak pokazano w załączniku: widzimy, że w sieci jest więcej lekkich części niż lokalnie, a biorąc pod uwagę oszczędność czasu, stawiam na to, że jest to z tym związane.
Ale jeśli nie mogę przekazać części w świetle, jestem wymyślony.
Czy są jakieś ustawienia i/lub przyczyny, które mogą spowodować, że pliki nie zostaną wyświetlone?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i wyjaśnienia.
reseau_local.png