Któregoś dnia zainstalowałem nową wersję narzędzi Axemble (2013.13.09 x64) i mam problem z BatchProperties.
Używam go głównie do przesyłania plików PDF i DXF moich planów do moich klientów i dostawców. Nasze plany są nazwane 6-cyfrowym numerem koperty, po którym następuje myślnik ( - ) i znacznik (cyframi lub na 2 lub 3 litery). Na przykład 168876-12 / 165479-EC / 166576-9. Aby zarządzać wskazówkami na przesyłanych przez nas płaszczyznach, używamy funkcji zmiany nazwy, dodając sufiks odpowiadający wskazówce na końcu pliku. (np. _indA)
Na przykład do tej pory plik podstawowy 168876-EC.slddrw stawał się 168876-EC_indA.pdf. Ale od ostatniej wersji znalazłem się z 168876-EC.slddrw_indA.pdf
Najwyraźniej narzędzie stosuje maskę zmiany nazwy do pełnej nazwy pliku, w tym rozszerzenia. Próbowałem zmodyfikować moją maskę, zastępując ostatnie 7 znaków sufiksem _indA , ale to też nie działa i skończyło się na czymś takim: 16_indA.slddrw.
To tak, jakby zastosował maskę do części pliku, która mnie interesuje, ale następnie dodał rozszerzenie Solidworks przed nowym rozszerzeniem (.pdf, .dxf lub innym).
Przeszukałem opcje, aby sprawdzić, czy jest to opcja, którą można wyłączyć.
Jeśli coś przeoczyłem, powiedz mi, co mam zmienić lub czy jest to problem, który Ty też masz.
kiedy już przy tym jestem, znalazłem problem tym razem pod PowerPrint , gdy chciałem uruchomić folder.
Sekwencja zdarzeń:
Wczoraj umieściłem swoje pliki w PowerPrint, uruchamiam i drukowanie idzie dobrze. Tylko ja znajduję w moim katalogu wszystkie pliki TIFF odpowiadające plikom drukowanym. Usuwam je, patrzę na opcje Power Print Edit i widzę, że oprócz opcji wyprowadzania papieru jest zaznaczona opcja eksportu do formatu TIFF. Odznaczam i przy okazji sprawdzam, czy w sekcji Opcje nie ma jakichś ciekawych nowych opcji. Zmieniam kilka ustawień i zamykam oprogramowanie.
Dziś rano drukuję nowe plany i tak samo jak wczoraj mam TIFF-y. Patrząc na to, wszystkie opcje wróciły do stanu, w którym były wczoraj. Zrobiłem kilka testów, ale wygląda na to, że zmiany konfiguracji nie są zapisywane.
@ChatNoir: Jeśli masz problemy lub chcesz zgłosić ulepszenia w narzędziach, lepiej jest użyć przycisku przeznaczonego do tego celu, klikając przycisk "i" (Informacje ...) narzędzia, a następnie klikając przycisk "Zgłoś prośbę o poprawę". Tylko w ten sposób można mieć pewność, że wniosek zostanie uwzględniony. W tym momencie istnieje możliwość prześledzenia żądania. To jak SolidWorks!
Forum nie było w tym celu planowane.
Pozwolę sobie więc zwrócić uwagę na ten ostatni problem, stosując tę metodę.