diiity
3 Grudzień 2019 22:07
1
Witam
Mam 2 różne części, które chciałbym spawać, aby zrobić drugą część, a nie zespół.
Ta część jest przeznaczona do druku 3D.
Próbowałem już tego jako prostego montażu złożonego z 2 części, oszukując żebra, wierząc, że zostaną ze sobą połączone, ale to nie zadziałało.
Jakie byłoby rozwiązanie?
Delikatność
Witam
Spójrz normalnie, mój samouczek powinien być w stanie pomóc ci z funkcją łączenia.
1 polubienie
Czy 2 elementy znajdują się w 2 niezależnych plikach prt? Jeśli tak, możesz zaimportować je do pliku 3. części (wstaw/część). Następnie, w razie potrzeby, można dodać materiał, aby móc scalić 2 bryły.
4 polubienia
Witam
Jeśli Twoje 2 części znajdują się w złożeniu, możesz zapisać je jako część (.sldprt).
Pozdrowienia
3 polubienia
diiity
4 Grudzień 2019 10:59
5
Witam
Dziękuję Ci 3.
Działa z samouczkiem ac cobra 427 i stefbeno .
jmsavoyat , nie działa z drukiem 3D, o którym wspomniałem powyżej.
Trudno powiedzieć, która odpowiedź jest najlepsza.
Delikatność
1 polubienie
Witaj @ diiity
Możesz opublikować zdjęcie swojej części, aby ją wydrukować, nie widzę powodu, dla którego nie miałoby to działać w przypadku druku 3D.
Pozdrowienia
Niezależnie od metody, jeśli gdzieś jest gra, będzie musiała zostać wypełniona funkcją dodawania materiału.
2 polubienia
diiity
4 Grudzień 2019 13:46
8
Załączam Cię jako plik zip, 2 zrzuty ekranu, jeden to jeden z montażu zapisany jako część, drugi to ten zapisany jako załącznik.
Wyraźnie widać linię podziału, która uniemożliwia spawanie stl, podczas gdy druga idzie dobrze
sw.zip
1 polubienie