Apothema za pomocą złącza

Witaj Zozo,
Mam też licencję na 2022 rok na komputerze stacjonarnym, a nie na laptopie, ponieważ nie mogę już wprowadzać zmian w 2021 i przesyłać jej do osób, które nie mają najnowszej wersji w swoim biurze, aby móc modyfikować części (w 2021 roku), to skomplikowane ...
Aby zweryfikować Twoją metodę i zastosować Twoją radę, wrócę do badania mojego sworznia korbowego i rano wykonam dwie wersje, a także analizę sił za pomocą arkusza m.blt.
Uczę się nowych rzeczy, a zwłaszcza tego, jak to narzędzie symulacyjne zostało skonstruowane przez wasze uwagi i rady od was obojga, dziękuję.

1 polubienie

Witam

Dziękuję za wyjaśnienie konfiguracji, jest pouczająca i formująca.
Jeśli chodzi o torsor (poci się, słuchając tego słowa... z ryzykiem błędów w dłuższej perspektywie.) Będę mógł zmienić środek redukcji i ustawić się w punkcie krytycznym, byłem bardzo zainteresowany na pierwszy rzut oka na śledzenie sznura i zauważyć zmianę apothem w stosunku do obciążeń i reakcji, co pozwala mi zorientować się w wznowieniu sił, a następnie może rozważyć nieciągły sznur, ale myślę, że ta intuicja osłabiłaby spawany zespół.
Pozdrowienia.

Widmo.

@m_blt

Dziękuję za plik jest informacja.

Zamierzam spojrzeć na twój plik.

Pozdrowienia

1 polubienie

@spectrum

Nie martw się, jeśli coś pójdzie nie tak na Wielkanoc

1 polubienie

Witam

Jestem bardzo zadowolony z podejścia, jakie zastosowałem w grze między moimi dwoma utworami.
Dzięki za wskazówkę dotyczącą preparacji, nie wiem... Niedobrze.
Będę mógł kontynuować moje symulacje.
Życzę Ci miłego dnia.

Widmo.

Lut się nie rusza, mam apothem 1/4 cala, 6,35 mm.

i rozwarstwienie.

Witam @spectrum

AMHA, osobiście nie włożyłbym wysiłku w to miejsce na korbę.

Jeśli odnoszę się do początku słupka, a także do powszechnego stosowania tego typu montażu: sworzeń korbowy sprawia, że rura pracuje w skręcaniu.

Więc nie tak, jak wkładasz swoje wysiłki.
W otworze należy wykonać szkic i zakończyć go linią podziału wewnątrz otworu.

Mam plik V z 2022 roku, jeśli chcesz

Pozdrowienia

Witaj Zozo_mp,
Ach, wahałem się, czy umieścić linię separacyjną na moim otworze (jak obciążenie łożyska, które dotyka 1/2 powierzchni z obecnością luzu z wałem), ponieważ pierwotnie umieściłem linię separacyjną wewnątrz mojej rury, ale umieszczając powłokę, miałem nieskończone przemieszczenie ... Brak związku między dwoma kadłubami 1/2, cóż, to moje osobiste zrozumienie ...
Jestem skłonny przyjrzeć się Twoim parametrom, aby potwierdzić implementację w objętości i pozostanę w objętości, nie jest łatwo używać złącza lutowanego, ponieważ wymaga ono jednoczesnej krawędzi, a przy niemożliwym luzie konieczne jest wykonanie konfiguracji wyprowadzonej przez zmienną ustawioną =0.
Ok za mój błąd w poszukiwaniu skręcania, nieostrożności ...
Dziękuję za informacje i porady.

Witam
Oto plik spakowany w V 2022

Do złącza lutowanego myślę, że nie potrzebujesz żadnego luzu.
Nie mam zbyt wiele czasu na szukanie, ale normalnie łącznik oznacza, że łączy ze sobą dwa elementy
Oznacza to ponowne sprawdzenie, czy twoje dwie figury (bez gry) muszą być uznane za "  wolne " w interakcji między komponentami na początku.

Bądź ostrożny, linia separacji pozwala na obliczenia z przybliżoną wartością, ponieważ celem jest tylko pomiar skręcania i możliwych odkształceń pióra korbowego.

Nie jest to porównywalne z " obciążeniem łożyska ", między innymi dlatego, że łożyska są nieruchome i w ogóle nie mierzą tego samego.

Pozdrowienia
.zip dźwignia sterująca (239.6 KB)

Witaj Zozo_mp,

Z moich prób, jeśli występuje luz między dwoma elementami, przez geometrię łącznik nie znajduje równoległej krawędzi, więc ta ścieżka jest niemożliwa z mojego początkującego doświadczenia.
To, co mi przeszkadza, to obowiązek zachowania ortogonalnej między dwiema powierzchniami, na przykład element zorientowany pod innym kątem i łącznik staje się ogniotrwały!
OK, jest to odnotowane i zarchiwizowane, aby mieć dostosowane narzędzia. Dziękuję.
Pozdrowienia.

Widmo.

@spectrum

Twoje nieszczęścia związane z są zgodne z moimi własnymi trudnościami z SW.

Do tego stopnia, że czasami zastanawiam się, czy projektanci kiedykolwiek postawili stopę w warsztacie spawalniczym. Moglibyśmy wysłać ich na staż do @OBI_WAN !
Minęło dziesięć lat, odkąd zrezygnowałem ze spawania w sub-ASM i ASM, jest to nie do opanowania i zbyt gadatliwe. Wskazania umieściłem bezpośrednio w MEP, co jest więcej niż wystarczające dla spawaczy, którzy nie są Mickeyami i którzy bardzo dobrze rozumieją intencje montażu.

Moi koledzy mogą być bardziej zniuansowani w kwestii spawania.

Pozdrowienia

1 polubienie

tak @Zozo_mp
Spawacze to profesjonaliści, a ich doświadczenie jest bogactwem.
Osobiście im na to pozwalam, bo spawanie to ich praca, a nie moja, z drugiej strony podobnie jak Ty nakładam impozycje, bo mam przegląd swojego montażu, a nie miałem.
Niech Moc będzie z wami.