SpaceMouse Zdalny Biurko

Cze wszystkim!

Jakiś czas temu kupiłem SpaceMouse Pro, aby używać jej na Soldiworks. Będę codziennie pracować w Pulpicie zdalnym na moim komputerze stacjonarnym za pomocą systemu Windows " Podłączanie pulpitu zdalnego ". Udało mi się sterować urządzeniem na zdalnym komputerze, postępując zgodnie z podejściem zalecanym przez 3Dconnexion pod następującym linkiem: https://download.3dconnexion.com/drivers/technical_support/Steps%20to%20enable%20RemoteFX.pdf

Jednak wszystkie klawiatury (Ech, Shift, Ctrl, Shift), a także makra, które implementują klawiatury, nie działają. Przyciski joystic i funkcji Solidworks są funkcjonalne.

Skontaktowałem się z serwisem posprzedażowym 3Dconnexion, który na razie nie ma rozwiązania, które mógłby mi dać. Czy kiedykolwiek spotkałeś się z takim scenariuszem? Chciałbym znaleźć rozwiązanie bez konieczności kupowania oprogramowania do przekierowywania USB za 200€ :sweat_smile:

Dziękuję wszystkim za pomoc, miłego dnia!

Klemens

Witaj c.vuillaume,
Oto, co znalazłem w sieci, może to pomoże =>Jak korzystać z myszy 3D przez RDP [PRZEWODNIK 2024]

@+.
AR.

1 polubienie

Witam!

Dziękuję za odpowiedź, natknąłem się na tę stronę, to jest rozwiązanie, którego chciałbym uniknąć: kup oprogramowanie do przekierowania USB.
Niestety, może to być jedyne rozwiązanie :sweat_smile:

Ale dziękuję za pomoc! :wink:

1 polubienie