Stabilność SW2022 SP2.0?

Witam

Zakończyłem migrację mojej floty stacji roboczych do wersji 2022 SW+PDM. (Sformatowany na PC, ta sama konfiguracja co poprzednio na czystej podstawie).

We wszystkich ośrodkach mamy od 1 do 3 awarii dziennie (jest ich dobre kilkanaście). Czasami znajdujemy się na biurku, gdy po prostu nadajemy wymiar prostemu szkicowi w prostym pokoju.

Przypomina mi to SW2017, który cały czas się zawieszał, przeniosłem wtedy wszystko do SW2019 i mieliśmy kilka awarii podczas dużych operacji, ale i tak było to dość rzadkie.

Czy zamierzamy spędzić 1 rok z oprogramowaniem, które zawiesza się non stop?

Klient SW2022: Czy zauważyłeś również problemy ze stabilnością SW2022?

Należy również pamiętać, że dodatek PDM może prowadzić do systematycznych awarii podczas wyodrębniania. Szkoda, że musimy otwierać zgłoszenie tylko po to, by dowiedzieć się, że jest to znany błąd, który ma rozwiązanie. Wolelibyśmy otrzymać wiadomość e-mail: "Ostrzeżenie, wykryto błąd w dodatku PDM, kliknij tutaj, aby go naprawić"

Pozytywna uwaga: PDM wydaje się znacznie szybszy i bardziej stabilny! Była na to potrzeba, co jest znaczące.

Do zobaczenia wkrótce!

z naszej strony SW 2017 w SP 5 nie zawiesza się zbytnio, z wyjątkiem niektórych rysunków, to jego duży słaby punkt.

Zainstalujemy za kilka dni sw 2022, bezpośrednio SP2, ale biorąc pod uwagę twoje problemy... Zastanawiam się, czy warto 

Generalnie zdecydowanie zaleca się poczekać przynajmniej na SP3, ze swojej strony czekam na SP4 i zanim zmierzę temperaturę za pośrednictwem infolinii i forum.

1 polubienie

Zastanawiałem się, czy 2022 rok nie poprawi osiągów (jeśli tak jest naprawdę), ale jeśli ma stracić stabilność, jestem mniej pewien. Zamierzam zostać trochę dłużej z 2020, jak dotąd ultra stabilnym (przynajmniej jeśli chodzi o jego użytkowanie).

1 polubienie

Nigdy nie używaj niczego innego niż SP5 w środowisku produkcyjnym (lub nawet SP5.1 lub 5.2 w dzisiejszych czasach...).

Zaktualizuj do SP5 tak szybko, jak to możliwe

Zasadniczo, wersje oprogramowania są wersjami beta, klienci są betaesterami.

A jeśli nikt nie zainstaluje SP<5, będziemy musieli poczekać, aż SP5+x z x>5 będzie miał stabilną wersję.

Smutny...
(I muszę być jedynym nigo, który testuje tę wersję, ponieważ nawet w SP2 są duże błędy, które można łatwo odtworzyć w podstawowych funkcjach...)

3 polubienia

A jednocześnie@allouche jeśli nikt nie chce swoich poprawek <5, to może to do Dassault należeć zadanie sobie właściwych pytań...

1 polubienie

Z naszej strony, 2021 Sp5.1 został wdrożony około 2 miesiące temu, 2015 wcześniej, a także obserwujemy wzrost liczby awarii, w tym samym odsetku (średnio od 1 do 3 dziennie, w porównaniu z prawie zerowym (1 lub 2 miesięcznie) w 2015 roku.

Jednak zdecydowaliśmy się przejść na rok 2021, a nie 2022 właśnie dlatego, że SP5 był dostępny od razu...

2 polubienia

Jeszcze raz dziękujemy wszystkim, którzy mają odwagę skorzystać z pierwszych SPsów, aby umożliwić nam pracę nad stabilnymi SP5 :) 

1 polubienie

Chętnie bym odpowiedział "z przyjemnością", ale tutaj w naszym biurze projektowym zaczynamy się bardzo denerwować.
Oprócz powtarzających się awarii konieczne jest również i przede wszystkim poświęcenie czasu na zgłoszenie problemów.
Na przykład poświęciłem czas na napisanie zgłoszenia, aby zwrócić uwagę, że eksport Parasolid X_T/X_B już nie działa... To szaleństwo!
Również w PDM występuje błąd w obsłudze kolumn w operacjach Extract/Archive.
Smart-Mates są całkowicie zacinający się (po prostu nie działa)
Zdarza się (i tak było już wcześniej), że strzał "obraca się" wokół siebie o 90°... Dziwne jak na ujęcie, to tak, jakby miało orientację biegunową... I naturalnie, kiedy to się dzieje, wszystkie szkicujące jednostki obracają się wraz z nim...
Chodź, tu się zatrzymam i wrócę do pracy ;)

2 polubienia

Dziękuję za spostrzeżenie @allouche.r , ja, który regularnie korzystam z eksportu parasolidów, ochłodziłeś mnie :S