Dobry wieczór
Mam problem z zasobami na moim komputerze, ponieważ otrzymuję wiele "dużych" kroków i chciałbym zrozumieć logikę.
Otrzymuję Krok od Podwykonawcy, zapisuję go w folderze C:\commande_xxx
Otwieram go i zapisuję dokument ASM w folderze powyżej, jeśli zostawię go w ten sposób bez rozpuszczania funkcji, utrzymuje mnie (Kompozycja do przejścia) link do pliku Step.
Jeśli rozpuścim, zapisuje każdy z elementów w katalogu, w którym pracowałem wcześniej, np. C:\conception_xxx , a nie w ogóle obok zestawu, a więc oryginalnego kroku.
Dziwna operacja?
Jaki jest sens funkcji Discocier, czy nie?
Przyrost masy ciała nie jest łatwy, ponieważ utrzymuje związek z Krokiem ?
Szczerze mówiąc, nie do końca rozumiem podstawy tej funkcji... dziwaczny.
Każdy pomysł lub informacja jest mile widziana.
Dziękuję
Klasa A+
Witaj Hervé.
Osobiście zawsze korzystam z funkcji odłączania. Dzieje się tak dlatego, że chcę uniknąć bałaganu w moim projekcie, jeśli używam tych samych plików w dwóch projektach (często używam STEP w przypadku części, które trafiają do mojej biblioteki). Następnie, jeśli pliki biblioteki są ustawione jako tylko do odczytu, powinno to uniknąć tych błędów (w razie wątpliwości robię jedno i drugie). Z drugiej strony, w domu wszystko jest umieszczone w wirtualnych komponentach, gdy odłączam STEP. Nie udało mi się znaleźć informacji o tym, które wersje Solidworks mają to zachowanie.
Jeśli chodzi o aspekt wydajnościowy, to jeśli porównam go z "dużym krokiem", który mam pod ręką (płytka elektroniczna z kilkudziesięcioma elementami):
- Rozmiar oczyszczalni ścieków wynosi 32 MB, rozmiar niesparowanej usługi ASM wynosi 25 MB, a rozmiar niesparowanej usługi ASM wynosi 8 MB
- Czas odtwarzania STEP wynosi 20 s, ale musisz dodać 15 s, aby cofnąć domyślne usunięcie wszystkich komponentów; dla niezdysocjowanego ASM 8 s ; dla zdysocjowanego ASM : 7,5 s
- Ta sama płynność między wszystkimi
Z drugiej strony funkcja rozłączania może zająć astronomiczną ilość czasu. W przypadku niektórych tablic elektronicznych zajęło mi to nawet godzinę na komputerze przeznaczonym do symulacji...
Podsumowując, powiedziałbym, że dla mnie, wiedząc, że rozmiar plików nie ma znaczenia, to głównie po to, aby uniknąć zbyt dużej zależności między plikami, używam tej funkcji.
1 polubienie
Witam
Dziękuję za odpowiedź. Ale nadal nie rozumiem logiki SW.
Dziś rano otrzymuję plik Step, otwieram jego złożenie, zapisuję go w moim folderze CMD, nie mówię o funkcji, z drugiej strony robię "ponownie zapisz wszystko", a to zapisuje mi wszystkie podczęści i podzespoły w innym folderze, który nie ma z tym nic wspólnego...?
Zamykam wszystko i ponownie otwieram mój oryginalny zestaw i chociaż funkcje nie są rozwiązane, ponownie otwiera wszystkie podpliki....
Jeśli mam nieszczęście przenieść części i pliki asm, aby złożyć je wszystkie z powrotem w tym samym folderze, nie mogę niczego znaleźć.... ?????
Co to jest, mam wrażenie, że to nowa funkcja Interconnect3D, która to robi....
Czy ktoś ma tutorial?
Zamierzam przeprowadzić jeszcze kilka prób i testów, ale tutaj naprawdę naprawdę nie rozumiem logiki tego polecenia.
Dziękuję.
Klasa A+
Witam
Ze swojej strony nie mogę odtworzyć problemu.
Trochę na marginesie: w oprogramowaniu znajdują się opcje zarządzania krokami podczas "importu", w tym "importowania złożeń jako części wielobryłowych".
Myślę, że znacznik wyboru powinien pozwolić ci skończyć z pojedynczym kawałkiem (koniec z problemami ze ścieżką dla komponentów...).
3 polubienia
Witam
Aby uniknąć przechowywania części z kroku, nie wiadomo gdzie, używamy metody Froussel, która upraszcza sprawę. Można wtedy tłumić i przesuwać ciała według własnego uznania. Być może ważne jest, aby zachować zespół, w takim przypadku może być konieczne utworzenie kompozycji, którą można usunąć, dodając sufiks do wszystkich podzespołów i części.
1 polubienie