Cze wszystkim.
Nie używam często rysowania w SolidWorks i od rana mam problem...
Mam "konkretną" prośbę do rysunku, jestem proszony o styl boku, którego nie mogę odtworzyć (patrz zdjęcie: odrysowałem przykład ręcznie)
Czy jest to możliwe? Czy oprogramowanie oferuje tego rodzaju funkcję?
Dziękuję :)
capture.jpg
1 polubienie
Witam
Dokładnie tak, jak to przedstawiłeś, nie sądzę, ale są następujące, które są łatwo możliwe:

Po prostu wybierz linię przypomnienia, a następnie kliknij prawym przyciskiem myszy, aby wykonać "opcję wyświetlania / odczepiania" i dostosować położenie punktów odczepionej, co należy zrobić na każdej linii przypomnienia.

Pozdrowienia;
5 polubień
Dziękuję @d.roger
Widziałem tę funkcję, ale chciałem wiedzieć, czy możemy sprowadzić przekątną bezpośrednio do punktów odniesienia. Dzięki takiemu rozwiązaniu zawsze istnieje "kawałek" linii wywołania zwrotnego, który pozostaje poziomy lub pionowy.
Szukam tej funkcji, ponieważ mam wiele wymiarów kontrolnych, które wychodzą z półki z przeciągami itp. Pożądanym efektem jest więc wskazanie moich punktów odniesienia poprzez bardzo szybką ucieczkę z moich widoków samolotu.
1 polubienie
@d.Roger, to nowość! Wersja SW19?
(Mam SW18 i nie jestem tą opcją)
2 polubienia
Witam
Ja też nigdy tego nie widziałem
1 polubienie
Witam
Cóż, mam opcję w wersji 2017!!
Pozdrowienia
1 polubienie
Jeśli Aliende istnieje w 2018 roku, musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy wiersz przypomnienia, aby móc go wyświetlić (SW2018 SP5)
2 polubienia
Czas na mnie!
Właśnie niedawno przełączyłem się z SW16 na SW18; Więc nie wiedziałem o tym, to dla mnie nowość.
I musiałem zrobić test na taliowaniu, gdy jest na zjeździe.
Zawsze dobrze wiedzieć.
Możemy to zrobić już na :) 2015 roku