(w ramach SW2019) Chcę dostosować style linii na rysunkach, dla moich rozwiniętych linii, o określonym wyglądzie. (Właściwość dokumentu/Style linii/Nowy) Ale nie da się zapisać stylów w pliku, mam wrażenie, że zmusza mnie to do zapisania w .sldlin, albo nic się nie dzieje, nie powstaje żaden plik. Podczas gdy obsługuje go w .lin https://help.solidworks.com/2019/french/solidworks/sldworks/HIDD_OPTIONS_LINE_STYLE.htm
Ktoś już zajrzał do pytania, nie znalazłem nic na ten temat poza uniwersytetem SW, ale to mnie w żaden sposób nie do przodu...
Włączanie przycisku calques.pdf (257,8 KB) Witam @y.goaziou_1 , Jeśli się nie mylę, powinieneś być w stanie zrobić warstwy w wersji 2019, Załączam małe wyjaśnienie, którego osobiście używam przy wyborze linii. Więc kiedy potrzebujesz ukrytej linii, linii warstwy, cienkiej linii itp. Możesz zaznaczyć linię i zmienić warstwę, co pozwala na zmianę jej stylu lub zmień uderzenie przed utworzeniem linii. Używam tego w domu, gdy robię szybkie rysunki Pozostaję do dyspozycji
PS: W przykładzie umieściłem stop hide, ale możesz zmienić nazwę na żądaną nazwę
Próbowałem zarówno pliku systemowego, jak i pliku sieciowego, nada, ale po twojej wiadomości, Właśnie próbowałem zapisać go w innym miejscu (pulpit ) i działa. jak również import. Muszę więc kopać w tym kierunku...
Tak, ale nie dzieje się to automatycznie. Chciałbym zaimportować moje rozłożone, aby mieć zdefiniowany styl linii złożony na dole / na górze, inny, aby uprościć czytanie planu.
Dziś mam rozróżnienie kolorystyczne, ale nie zawsze jest to bardzo łatwe do zauważenia.
Podsumowując to, czego bym chciał, muszę być w stanie zdefiniować to jako natywne i automatyczne... czego jeszcze mi się to nie udało
edit: Po majsterkowaniu, udało mi się (a priori) wszystkie moje nowe plany, dzięki uratowaniu mojego modelu DRWDOT o pożądanych cechach. W przypadku starych myślę, że jest martwy, chyba że ręcznie załadujesz informacje