Kontaktuję się z Tobą, ponieważ szukam rozwiązania, które pozwoli mi zaoszczędzić dużo czasu.
Pozwólcie, że wyjaśnię: wykonuję około dziesięciu montaży tygodniowo i w tych zespołach mam wstawioną część (od 1 do 48 razy na montaż w przybliżeniu), ale która nie powinna pojawić się w nomenklaturze. Czy można się upewnić, że ta część nigdy nie pojawia się w nomenklaturze, ale jest obecna we wszystkich moich zestawach?
Właściwie nie chcę musieć go wykluczać za każdym razem w każdym zgromadzeniu. Chciałem wiedzieć, czy istnieje możliwość robienia tego za każdym razem, bez mojej decyzji
O ile mi wiadomo, nie jest to możliwe natywnie. Nawet zduplikowana część, gdy oryginalna część jest wykluczona z zestawienia komponentów, nie zachowuje tego parametru.
"Najłatwiejszym" sposobem jest przejście przez filtr w drzewie i zaznaczenie wszystkich wystąpień naraz oraz ustawienie opcji wykluczenia tych komponentów.
Następnie jest to makro, jeśli chcesz to zrobić jednym kliknięciem, bez zadawania żadnych pytań.
Okej, dziękuję za odpowiedzi. To prawda, że próbowałem wszystkiego i też tego nie znalazłem. Zaoszczędziłoby mi to dużo czasu, ale potem zamierzam kontynuować to, co robiłem do tej pory i zobaczę.