Witam
Robię samouczek SolidWorks dotyczący równań i utknąłem na usuwaniu funkcji z warunkiem Jeśli.
Teoretycznie, zgodnie z samouczkiem, powinniśmy umieścić:
Warunkowe usuwanie obiektu
Witam
Robię samouczek SolidWorks dotyczący równań i utknąłem na usuwaniu funkcji z warunkiem Jeśli.
Teoretycznie, zgodnie z samouczkiem, powinniśmy umieścić:
Warunkowe usuwanie obiektu
W domu na SW2016 to działa:
= IIF ( 1 = 1 , "stłumiony" , "niestłumiony")
Edit: Może to dlatego, że stawiasz wielkie litery. W domu, jeśli przejdę do "Zmienne globalne" w IF, zaoferuje mi "Usunięte" i "Cofnij usunięcie", a następnie zastąpi to terminami angielskimi.
Edit2: Normalnie nie musisz (lub nie powinieneś, nie wiem czy możemy) wstawiać "mm" po 1.
Twoja funkcja powinna raczej dawać coś takiego: = IIF("Średnica wału wrzeciona" < 1, "stłumiony", "niestłumiony")
Właśnie wpisałem:
I to zawsze jest błąd
Wersja oprogramowania? (Pytam, nawet jeśli podejrzewam, że tak nie jest, ale nie masz błędu z aktualizacją Windows?)
Czy "Faza1" to poprawna nazwa zadania?
Plik do przetestowania?
Edit: Zamknąłeś parantezę na końcu?
Tak, "Fazowanie1" jest poprawną funkcją, którą wybrałem w menedżerze operacji FeatureManager.
Na końcu znajduje się nawias:
Liczba p w ?
Stłumiony", "Niestłumiony
W samą porę dla mnie, ten cios, jeśli nie włożę 2"p" do niewciśniętego.
Ale kiedy ujmę to poprawnie, moja linia staje się następująca:
jest praktycznie pusty; tylko IIF(
Z drugiej strony kolumna "Równoważny" to "Pominięte"
A kiedy zamykam i ponownie otwieram menedżera równań, jestem w błędzie:
Ok, znalazłem to. Pochodzi od nazwy zmiennej, unikaj apostrofów. Jeśli umieścisz prostszą nazwę do wypróbowania, taką jak "T1", powinno to zadziałać.
Dzięki @ KVuilleumier !! Zgadza się.
Nie należy umieszczać apostrofu w nazwie zmiennej globalnej.
I jest to w samouczku SolidWorks, który musi być dosłownym tłumaczeniem
Pytanie pomocnicze:
Kiedy zaczynasz pisać =, pojawia się małe menu rozwijane, które pozwala wybrać zmienne globalne (w tym usuń je / przywróć je), funkcje, ...
Czy istnieje sztuczka, która sprawi, że pojawi się ponownie po wpisaniu wiersza, byłoby to o wiele bardziej praktyczne niż ręczne pisanie całego tekstu (i bezpieczniejsze!)