W Solidworks: Podczas złożenia, część, która znika po dotknięciu myszą

Witam

Zaobserwowałem problem w Solidworks 2018, gdy chcę zrobić złożenie części, gdy dotykam centralnego koła myszy, mam kilka części rozrzuconych w przestrzeni i trudno je połączyć, celem montażu jest sprawienie, aby części stykały się ze sobą, A tam kawałki dystansują się od siebie.

Dziękuję za odpowiedzi, ponieważ nie wiem, jak rozwiązać ten problem.

Witam

Jak postępować? Czy importujesz jedną część po drugiej i tworzysz wiązania, czy importujesz część, a następnie tworzysz wiązania i tak dalej?

Importuję pół tuzina części, a następnie staram się stworzyć wiązania między częściami. Wcześniej działało dobrze i od jakiegoś czasu nie mogę utworzyć zespołu. Jakie byłyby Twoim zdaniem drogi?

Cóż, zwykle wstawiamy część, następnie tworzymy ograniczenia, a potem tak dalej, ponieważ kiedy wstawiamy część, jest ona umieszczana w dowolnym miejscu w przestrzeni. Wcześniej mogłeś wstawić wszystkie elementy w jednym zaznaczeniu, a teraz jeden po drugim.

3 polubienia

Jak stwierdził nasz przyjaciel @ac cobra

Aby utworzyć zespół, mądrze jest

Importowanie i ograniczanie kawałek po kawałku 

Pozwala to uniknąć zapędu części w całej przestrzeni pola SOLIDWORKS 

A kiedy znasz maksymalny rozmiar miejsca, które możesz poświęcić, szybko stracisz te maluchy 

@+

1 polubienie

I cóż, dziękuję wam obojgu za te cenne wskazówki, które się pokrywają, więc od teraz zamierzam stosować tę metodę.

@+

1 polubienie