Czy możemy sprawić, aby powierzchnia 3D pojawiła się z naklejką lub bez niej na rysunku części, wiedząc, że możemy to zrobić na rysunku zespołu?
Czy możemy sprawić, aby powierzchnia 3D pojawiła się z naklejką lub bez niej na rysunku części, wiedząc, że możemy to zrobić na rysunku zespołu?
Witam
Jeśli dobrze zrozumiałem, jest to całkiem możliwe, tak jak w tym przykładzie, wystarczy pokazać część na zacienionym obrazie:
http://edcs.me/2013/06/showing-decals-in-solidworks-drawings/
Jeśli natomiast ma to na celu pokazanie bryły powierzchniowej na rysunku, a jest ona ukryta w 3D, przejdź do Menedżera funkcji, przewiń w dół do widoku, który Cię interesuje, a następnie pomieszczenia do funkcji.
W jednej z funkcji, która tworzy powierzchnię, kliknij prawym przyciskiem myszy pozycję Funkcja/Pokaż (patrz ilustracja).
Pojawi się twoje ciało powierzchniowe.
EDIT: Za późno, jak @jfaradon!
Nie zrozumiałem pytania
Czy ma to na celu wizualizację części w ISO na rysunku?
Zobacz ten samouczek Narzędzie do wyceny
http://www.lynkoa.com/tutos/3d/outil-de-cotation-dans-les-mises-en-plan
@+ ;-)
Trudno mi wytłumaczyć, co to miało na myśli, obraz pozwoli uniknąć długiego przemówienia.
Kiedy "wrzucasz" swoją część 3D, gdzie wszystko jest dobrze wyeksponowane, na nowy rysunek, pokazuje Ci tylko 2 z 4? A może musisz już iść i zdobyć je ręcznie?
Czy Twoje powierzchnie są przesunięte na zewnątrz czy do wewnątrz o czas eth? Na twoim obrazie sprawia wrażenie, że cylindry powierzchni i objętości są pomieszane.
Tak, mam przesunięcie 0,01 na zewnątrz na wszystkich powierzchniach i kiedy "rzucam" 3D, pojawia się bez pokazanych powierzchni i ani przesunięcia na powierzchni, ani tego na objętościach.
Postąpiłeś słusznie, jak powiedziano powyżej: pokazać funkcję, a nie ciało?
Funkcja ograniczenia powierzchni nie daje mi opcji "pokaż/ukryj" jest normalna lub brakuje mi parametru w opcjach, dla ciała tak, które niczego mi nie przenosi.
Dziękuję
Jeśli odległość przesunięcia nie ma znaczenia, spróbuj zwiększyć 0,01 do 0,05 lub nawet 0,1.
Myślę, że był to problem z wyświetlaczem.
Z montażem to działa,
Przesunąłem o 0,1, wynik jest taki sam.
Po prostu myślę, że Solidworks nie wie, jak to zrobić lub problem w opcjach.
Dziękuję
Jest to oczywiście ewolucja SW2013, która pozwala pokazać funkcję i/lub ciało.
Jeśli na SW 2013 zrobię Show the Body, to też nie działa. Absolutnie konieczne jest pokazanie funkcji.
Przepraszamy, czy SW 2013 lub 2014 będzie wkrótce?
Czekając na zmianę wersji oprogramowania, nie możesz umieścić swojej naklejki na korpusie woluminu?
W przypadku kolorowania obszaru można użyć funkcji Wstaw/Krzywa/Linia podziału na rozmiarze woluminu.
Witam
Tak, jest to rozwiązanie, możemy je podeprzeć na powierzchni, a nie na ograniczonej powierzchni "szkoda w bardziej skomplikowanych przypadkach"
FYI Jestem w SW2014
DZIĘKUJĘ Ci A+
Po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na powierzchni, jak pokazano na poprzednim zrzucie ekranu, kliknij "Dostosuj menu... ". Możliwe, że opcja "Pokaż" dla tej funkcji jest wyłączona!
Witam
Miałem sprawdzone i no wszystko jest sprawdzone, jeśli jest jakiś problem to jest gdzie indziej.
Klasa A+