SW 2014: Nie można aktywować dodatku Wokrgroup PDM

Witam

Nie mogę aktywować dodatku PDM Workgroup na moim komputerze.

Kiedy włączam go w dodatkach, nic się nie dzieje, a jeśli wrócę do dodatków, jest to odznaczone!

Nadal udaje mi się korzystać z Solid Explorera, ale nie mogę z niego archiwizować.

Może to być związane z aktualizacją SolidWorks 2014 SP2.0, ponieważ działało wczoraj.

Dla przypomnienia, zmodyfikowałem również pliki w C:\SolidWorks Data, ponieważ miałem problem z formatem objaśnienia, który został teraz rozwiązany.

Umieściłem stare pliki z powrotem w C:\SolidWorks Data. Zresetowałem ustawienia przez rejestr, a problem nadal występuje!

Zauważyłem również, że w systemie Windows pliki nie były już powiązane z SolidWorks, więc musiałem skojarzyć każde rozszerzenie. Działa, ale z drugiej strony nie mam już miniatur plików, wszystkie są reprezentowane przez ikonę Solid w systemie Windows...

Ktoś ma trop?

Witam

Może zobacz z Axemble, ponieważ jeśli to wszystko pochodzi z aktualizacji, powinni zostać poinformowani, aby to wszystko zdebugować.

1 polubienie

Czy jesteś pewien, że przy aktualizacji SW2014 sp2.0 zaktualizował  Cię PDMWorkgroup.

Spróbuję "naprawić" od czasu dodania/usunięcia programu.

2 polubienia

Witam

Rzeczywiście, w tym samym czasie otworzyłem rozmowę telefoniczną z Axemble.

Postaram się naprawić instalację rzeczywiście.

Posiadasz prawo jazdy stałe lub zmienne?

Czy jest dostępna licencja na dodatek PDMWORKS?

Jeśli przejdziesz do Narzędzia, Opcja, Komunikaty/Błędy/Ostrzeżenia, żadne wiadomości nie zostaną zignorowane?

1 polubienie