SW 2014: Problem z paskiem narzędzi

Witam

Miałem pewne problemy z instalacją SolidWorks 2014 SP2 na mojej stacji roboczej i po kilku próbach ostatnia była tą właściwą.

Z drugiej strony we wszystkich paskach narzędzi brakuje mi ikon!

Na przykład na załączonym zrzucie ekranu widzimy, że ikony szkicu jest bardzo mało.

Ikony "nowy" "otwarty" i "dodatki" dodałem ręcznie, ale nie mam dostępu do małego trójkąta, który pozwala je rozwinąć (np. uzyskać dostęp do dodatków).

Teraz muszę przyznać, że się suszę!

Otrzymałem ustawienia z innej stacji roboczej, która również ma SW2014 SP2 i działa dobrze, ale nie przyniosło to żadnego efektu. Zmieniłem również nazwę folderu rejestru, również bez efektu!

barre_doutils.jpg

Można przejść do Dostosuj polecenia szkicu i wybrać żądane kategorie i umieścić je w żądanym oknie poleceń

To samo dotyczy # przyborników zapisz, zamykaj i otwieraj ponownie, jak to wygląda?

Myślę, że już próbowałeś, więc przepraszam, nie mogę powiedzieć lepiej

@+ ;-)

2 polubienia

"Miałem pewne problemy z instalacją SolidWorks 2014 SP2 na mojej stacji roboczej i po kilku próbach ostatnia z nich była właściwa."

Czy możesz powiedzieć nam coś więcej?

Wygląda na to, że to piekielny zbieg okoliczności, prawda?

2 polubienia

Witaj Lucas,

Miałem ten sam problem i musiałem ponownie skonfigurować  moje paski narzędzi (co nie zajmuje dużo czasu). Jak powiedział GT22: Opcje (mała strzałka po prawej stronie ikony), dostosuj, wydaj, a następnie przeciągnij wybrane ikony na pasek narzędzi lub kliknij prawym przyciskiem myszy pasek narzędzi, dostosuj i  tak samo...

Miłego weekendu

Krzysztof.

3 polubienia

Czy nie wynikałoby to z faktu, że pasek narzędzi SolidWorks jest pionowy?

2 polubienia

Witam

Możesz dodać ikony za pomocą "niestandardowego/paska skrótów/rozwijanego paska narzędzi" dla narzędzi z opcjami (łuk styczny, łuk 3-punktowy)

Ale na początku instalacja nie jest wykonywana poprawnie (zła dezinstalacja, ponowna instalacja itp.), co może powodować wiele problemów. Zwłaszcza z tym dość kapryśnym oprogramowaniem...

Więc radzę ci wszystko odinstalować, przejść ccleaner i dobrze zainstalować wszystko ponownie.

Jeśli nie chcesz wszystkiego przerabiać, możesz spróbować naprawić instalację za pomocą panelu sterowania systemu Windows.

Szczerze!

2 polubienia

+1 z @Bart

Dla mnie to się stamtąd.

Z pewnością możliwe jest ułożenie wszystkiego z powrotem na swoim miejscu, ale nie jest to normalne i jeden błąd spowoduje kolejny, pewnego pięknego dnia pojawi się kolejny problem.

Spróbuj czystej instalacji, jak wspomniano powyżej, uderzenie ccleaner, defragmentacja, ewentualnie małe trafienie w bajty złośliwego oprogramowania, aby wyeliminować wątki i powinno to zrobić :)

@+

2 polubienia

Menedżera poleceń można zresetować do stanu domyślnego i oczywiście tego potrzebujesz.

W tym celu, gdy SOLIDWORKS jest zamknięty, należy usunąć klucz rejestru:

HKEY_CURRENT_USER\SoftWare\Solidworks\Solidworks 2014\interfejs użytkownika\CommandManager\

Po ponownym uruchomieniu Solidworks wyjdziemy z fajnym nowym menedżerem zamówień ;o)

1 polubienie

Cze wszystkim

Ponieważ była to instalacja administracyjna, której nie można było naprawić, próbowałem ją odinstalować, aby zainstalować ją ponownie później, ale dezinstalacja się zawiesiła!

Jak wskazałem wcześniej, zmieniłem nazwę folderu SolidWorks 2014 w rejestrze i to nie  zadziałało!

A dodawanie przycisków jeden po drugim, wiem jak to zrobić, ale nie zmieni to problemu z przyciskami "Otwórz" na przykład:

Nie mogę znaleźć miejsca, w którym można dodać przycisk "Otwórz" z menu, w którym można wybrać np. "utwórz rysunek"...

W końcu udało mi się ponownie zainstalować SolidWorks 2014 SP2 po przywróceniu systemu.

Dziękuję wszystkim, teraz znalazłem wszystkie ikony.

Czy nie straciłeś zbyt wielu rzeczy, robiąc restaurację systemu?

@+

1 polubienie

Nie ma to wpływu na pliki, więc nie ma problemu a priori!