Witam
Na sw2014, co sprawia, że jeśli wyjdziesz z ograniczonej edycji części (z prawą, bagażnikiem, który ma ramki), skończysz z ukrytymi częściami, a inne przezroczyste bez możliwości powrotu do normalności?
capture_sortie_ecran_contrainte.png
Witam
Na sw2014, co sprawia, że jeśli wyjdziesz z ograniczonej edycji części (z prawą, bagażnikiem, który ma ramki), skończysz z ukrytymi częściami, a inne przezroczyste bez możliwości powrotu do normalności?
Cóż, to wyświetlacz się zmienia, dlaczego jak i co robi po zamknięciu, nie wiem. może jakiś błąd
Witam
Teleskop truncular służy do wizualizacji ograniczeń, nieprawdaż?
Wybrana część jest wyświetlana w trybie normalnym, a te, z którymi ma wiązanie, w kolorze przezroczystym. Pozostali się nie pojawiają.
Pytania i odpowiedzi, szybko i dobrze wykonane, zakończone w 4 minuty.
:)
S.B
@ Frederic Tak
@ SB: To nie pierwszy raz, kiedy ten problem mi się przytrafił, ale po raz pierwszy go znalazłem, więc dzielę się, ponieważ zdziwiłoby mnie, gdybym był jedynym, który ma tego typu problem
Myślę, że odpowiedziałeś sobie zbyt szybko! @Frédéric wydaje się słuszne!
Edit:OOPS, ponowne czytanie, czy chcesz, aby twój wyświetlacz wrócił do normy? Czy masz okno z listą wszystkich ograniczeń, które się pojawi?
Tak, @Benoit, Frédéric ma rację co do początku, ale nie mówi o stanie zamknięcia tego wyskakującego okienka. Ale nie dzieje się tak cały czas.
Dodam jeszcze, że jeśli otworzysz złożenie, w którym edytujesz listę wiązań części, pojawiają się tylko części, które są związane z parametrem appear=> normal.
ALE jeśli klikniesz obok wyskakującego okienka, pozostaniesz w tym stanie.
Więc rozwiązanie przejdź do zakładki jak 2nd capture i wybierz podwójny wygląd (szary dodany w trybie edycji)
Następnie zapisujesz i zamykasz.
Jeśli nieszczęśliwym zrządzeniem losu pozostawisz ją otwartą (nawet w innym złożeniu), zaraz po edycji części powrócisz do tego stanu.
Mówię, że to BŁĄD