Odkąd przeszedłem na SW 2019, znajduję ten sam problem, co w wersji 2014, ale którego nie miałem w SW 2018, to znaczy, że po pewnym czasie klikasz na przykład nową część lub mpe i nic się nie dzieje. Musiałem więc zamknąć oprogramowanie i ponownie je otworzyć, aby działało.
To tak, jakby przyciski już nie działały, a mały plik się otwierał, ale mogę otworzyć, przeciągając np. dla istniejącej części, ale ją utworzyć.
Ale jak wielu z nas od czasu do czasu zamykamy SW, aby wyczyścić pamięć , aby uniknąć awarii, jest to mniej irytujące, z drugiej strony wypełniam tych, którzy są na dużych złożeniach.
W rzeczywistości znalazłem sztuczkę, dzięki której nie muszę zamykać i ponownie otwierać Sw. Gdy wystąpi błąd, wystarczy otworzyć MEP już narysowanej części za pomocą open ==> przejrzeć ostatnie dokumenty, a następnie ponownie uzyskać dostęp do nowych dokumentów. Na razie to jedyna rzecz, którą znalazłem.
Dzięki za wskazówkę , bo inaczej przez to tracę ostatnie modyfikacje? Nie wspominając o tym, że gdy system zaczyna się ślizgać lub zawieszać, automatyczny zapis wydaje się już nie działać. W rezultacie można stracić pół godziny lub godzinę. Oczywiście zawsze, gdy robisz coś, czego nie powinieneś stracić, to się psuje ;-( (z powodu tego cholernego Murphy'ego)