SW nie może utworzyć nowej części

Witam Państwa,

Odkąd przeszedłem na SW 2019, znajduję ten sam problem, co w wersji 2014, ale którego nie miałem w SW 2018, to znaczy, że po pewnym czasie klikasz na przykład nową część lub mpe i nic się nie dzieje. Musiałem więc zamknąć oprogramowanie i ponownie je otworzyć, aby działało.

Czy miałeś ten sam problem?

Z poważaniem

1 polubienie

Witam

Mam ten sam problem od maja i to po przejściu do 2020 roku.

Z jednej strony uspokajasz mnie, jak powiedziałem w 2018 roku, wydawało się, że zostało to rozwiązane^^ szkoda, że nie przegapiłem tam tego błędu^^

Nigdy nie miałem tego problemu.

Mówisz, że nic się nie dzieje, ale oprogramowanie jest zablokowane, czy możesz otworzyć istniejący plik?

1 polubienie

To tak, jakby przyciski już nie działały, a mały plik się otwierał, ale mogę otworzyć, przeciągając np. dla istniejącej części, ale ją utworzyć.

Ale jak wielu z nas od czasu do czasu zamykamy SW, aby wyczyścić pamięć , aby uniknąć awarii, jest to mniej irytujące, z drugiej strony wypełniam tych, którzy są na dużych złożeniach.

2 polubienia

Witam

Właśnie natknąłem się na ten sam problem. Czy ktoś ma rozwiązanie?

Z góry dziękuję.

Witam

Tak samo, czy to błąd...?

Cieszę się, że nie jestem w tym przypadku jedyny, osobiście jest to problem, który istnieje co najmniej od SW2012.

Proste zamknięcie i otwarcie rozwiązuje problem (pokój twojej duszy, jeśli masz ciężki montaż :p )

Problem nadal występuje w SW2019

1 polubienie

W rzeczywistości znalazłem sztuczkę, dzięki której nie muszę zamykać i ponownie otwierać Sw. Gdy wystąpi błąd, wystarczy otworzyć MEP już narysowanej części za pomocą open ==> przejrzeć ostatnie dokumenty, a następnie ponownie uzyskać dostęp do nowych dokumentów. Na razie to jedyna rzecz, którą znalazłem.

3 polubienia

Witam

Docieram trochę spóźniony w rozmowie, ale potwierdzam to, co mówi AC Cobra

Otwierając się za pomocą ostatniego menu, rozwiązuje tego typu problem.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witaj @ac kobra 427

Dzięki za wskazówkę , bo inaczej przez to tracę ostatnie modyfikacje? Nie wspominając o tym, że gdy system zaczyna się ślizgać lub zawieszać, automatyczny zapis wydaje się już nie działać. W rezultacie można stracić pół godziny lub godzinę. Oczywiście zawsze, gdy robisz coś, czego nie powinieneś stracić, to się psuje  ;-(     (z powodu tego cholernego Murphy'ego)

Pozdrowienia

2 polubienia