W konstrukcjach spawanych, gdy na profilu znajduje się funkcja z odniesieniami, odniesienia te są tracone zaraz po zmianie rozmiaru profilu.
Niezbyt praktyczne, gdy robisz otwór, do którego odwołujesz się w stosunku do powierzchni profilu, a te odniesienia wyskakują, jeśli zdecydujesz się na przykład umieścić większy profil.
Odpowiadam więc na swoje pytanie sama dzięki wskazówce, którą zostawił mi Dominique.
Aby obejść ten problem, najlepiej użyć pliku . SLDLFP jako profil bazowy i dodaj konfiguracje dla każdego rozmiaru (lub z rodziną części).
W ten sposób, gdy . SLDLFP umieszczony bezpośrednio w folderze standardowym (na tym samym poziomie co folder spełniający stary . SLDLFP), SW bezpośrednio załaduje konfiguracje jako "rozmiar" w funkcji elementów spawanych mechanicznie.
Witam, borykamy się z tym problemem od lat i jestem bardzo zainteresowany odbyciem dodatkowego szkolenia na temat "dobrego" zarządzania profilami, kto może mnie poinformować?
Ciekawy ten post, staję przed problemem i pospieszę przyjąć rozwiązanie. Więc muszę zrobić . SLDLFP, który obejmuje rury kwadratowe i prostokątne, ponieważ często zmieniam jedną na drugą w moich ramkach. Z drugiej strony, wszystkie one muszą być narysowane w tym samym kierunku ("albo "stojąc, albo "leżąc") Dzięki za info