Zobacz materiał SW14. Pobieranie sztywnego asm z ograniczonego elastycznego asm

Witam

Utworzyłem zespół, który stał się elastyczny w innym złożeniu. Po umieszczeniu ograniczeń tego zespołu ze stałym, chciałbym przywrócić go do tej pozycji i uczynić go sztywnym. Pierwotny montaż, który stał się elastyczny, stał się całkowicie "niekontrolowany".

Z góry dziękuję

SLTS (Mechanizm Kontroli T

Witam

Być może będziesz musiał spróbować pobawić się różnymi konfiguracjami swojego zespołu, a nie elastycznością.

2 polubienia

Wystarczy wykonać 2 nagrania

1 sztywny

1 elastyczny

W związku z tym przypisz żądane wiązania dla typu zespołu lub części

@+ ;-)

Witam

Możliwe jest tylko pobranie dokładnego położenia podzespołu elastycznego w zespole "nadrzędnym" i zapisanie go jako takiego w podzespole.

Przepraszam, to frustrujące i wiem o tym!

1 polubienie

To, co możesz zrobić, to  utworzyć konfigurację według przypadku użycia swojego podzbioru.

Następnie otwórz jeden z zespołów głowicy (ten, w którym w tej chwili idzie dobrze...), weź konfigurację swojego podzbioru, która będzie odpowiadać temu przypadkowi użycia i edytuj podzbiór w kontekście (mówię edytuj w kontekście, a nie otwieraj)

Napraw komponenty (całość lub część) w tej konfiguracji.

Możesz wyjść z edycji kontekstowej i ponownie ją usztywnić. Teraz twój podzbiór powinien zachować swoją pozycję w tej konfiguracji.

Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno i nie jest to wygrane...

2 polubienia

Zdekomponowałem zespół i ponownie utworzyłem nowy podzespół w zespole głównym. Udało się.