Witam
Jeśli przeprowadziłeś migrację do systemu Windows 7, musisz ponownie zainstalować oprogramowanie, nie sądzę, aby było to wykonywane automatycznie
Witam
Jeśli przeprowadziłeś migrację do systemu Windows 7, musisz ponownie zainstalować oprogramowanie, nie sądzę, aby było to wykonywane automatycznie
Witam
Mile widziane byłoby kilka wyjaśnień.
Co zniknęło?
Z jakiej okazji?
Czy to się powtarza?
Przeformułowałem, kliknąłem trochę szybko:
liczba mnoga od Monsieur;
Podczas manipulacji: kliknięcie prawym przyciskiem myszy na elemencie drzewa, "powiększenie elementu", natychmiast straciłem okno Solid.
Mimo to mój proces nadal działa.
Dla tych, którzy się rozwijają, wygląda na to, że aplikacja przechodzi do "SWApp.show=false"
W menedżerze zadań nie pojawia się już w aplikacji, ale tylko w procesie.
Jeśli otwieram plik Solid, widzę, że proces wymyka się spod kontroli (pamięć RAM i %processor), ale nic się nie dzieje na ekranie.
Wcześniej, na XP, z menedżera zadań można było "umieścić proces na pierwszym planie". Czy jest to możliwe również w Win7? W przeciwnym razie kolejny pomysł, ponieważ jestem przyzwyczajony do korzystania z tej funkcji Solid i nie chcę być cały czas blokowany!
Miłego wieczoru i z góry dziękuję!
Witam
Zabicie zadania, ponowne uruchomienie i ponowne uruchomienie niczego nie zmienia?
Może to być problem z wyświetlaniem.
Czy zaktualizowałeś sterowniki karty graficznej?
Zobacz link:
http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html
Czy właśnie próbowałeś ALT+TAB lub Windows+TAB?
Dziwne, wygląda na to, że PB, który miałem któregoś dnia po zniknięciu solidnego okna.
http://www.lynkoa.com/forum/modelisation-volumique-3d/pb-affichage-fenetre-principale
Z drugiej strony jestem w SW13.
Czy za każdym razem udaje Ci się odtworzyć pb?
Czy jest to cała aplikacja, której nie widzisz, czy tylko Twoje komponenty w obszarze graficznym solidworks?
Witam
"Stawianie procesu na pierwszym miejscu" istnieje również od systemu Windows 7, wystarczy kliknąć go dwukrotnie (lub kliknąć prawym przyciskiem myszy, aby przełączyć) w menedżerze zadań.
Edycja: działa tylko z aplikacji, a nie z procesów!
Jeśli nie, to czy stacja ma podwójny ekran?
Należy uważać, aby aktualizować sterowniki karty graficznej tylko z oficjalnej strony SolidWorks, aby mieć certyfikowane sterowniki:
http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html
liczba mnoga od Monsieur;
Przede wszystkim dziękuję za pomoc.
W odpowiedzi na Twoje pytania:
Solidne okno nagle zniknęło po "powiększeniu zaznaczenia" na drzewie projektu.
Nie pojawia się już na pasku zadań ani w zadaniach menedżera.
Pozostaje tylko proces; Więc rzeczywiście alt + tab pozwala mi chodzić po wszystkich moich oknach, ale nie solidnie.
To trzeci raz w ciągu 7 dni, nie zdarza się to za każdym razem, gdy używam "zoomu przy zaznaczeniu", ale kiedy to się stało, solid był otwarty przez długi czas.
Rzeczywiście, jeśli zabiję zadanie i zacznę od nowa, zacznie się ono od nowa, ale wykonana praca zostanie utracona.
Jestem na bieżąco z punktu widzenia karty graficznej.
Jeśli aplikacja działa w procesach, ale nie jest dostępna z dowolnego miejsca, mimo to wygląda na awarię.
Ten problem pojawia się w najlepszym razie podczas korzystania z funkcji zoomu? Został on powielony w innych postach niż Twoje?
Witam
Zresetowanie ustawień w rejestrze pozwoli Ci sprawdzić, czy wynika to z konfiguracji stacji roboczej.
W tym celu należy zamknąć SolidWorks, przejść do rejestru (menu Start, > uruchomić > regedit i zmienić nazwę klucza odpowiadającą wersji Solid w HKEY_CURRENT_USER\Software\Solidworks\
Na przykład "SolidWorks 2014" staje się "SolidWorks 2014.old".
Jest to ważne, aby później znaleźć swoje parametry.
Następnie uruchom ponownie SolidWorks (wszystkie ustawienia są niestety utracone...).
Ogólnie rzecz biorąc, problemy nie utrzymują się po takim resecie.
Jeśli problem nadal występuje, nie jest on spowodowany ustawieniami i można usunąć nowy folder rejestru, który został utworzony podczas uruchamiania SolidWorks i zastąpić go starym (na przykład w ".old").
Witam
Co się zmieniło w konfiguracji maszyny?
Nie zainstalowałeś niczego ani niczego innego? Aktualizacja?
Wygląda to na problem z procesem, który zużywa te same zasoby i przeciąża grafikę komputerową.
Może to być głupia rzecz, taka jak Adobe, Java lub demo.
Mówię z doświadczenia...
Budowla
S4KUj0 powiedział:
po prostu zrobił to ponownie;
Wprowadziłem zestawienie materiałów przez wstawienie/tabelę i natychmiast, moje okno Solidworks tym razem nie znika, ale staje się przezroczyste. Z drugiej strony mogę zapisać, wstawić tabelę, zamknąć, a wszystko to w przezroczystości! Kiedy ponownie otwieram bryłę , działa dobrze i jak tylko wstawię nomenklaturę , zaczyna się od nowa.
Wstawiając nomenklaturę za pomocą ikony wstaw tabelę, działa. Myślę, że przystąpię do ponownej instalacji.
Rzeczywiście, miałem ostatnio wiele rzeczy do zainstalowania, odkąd dostałem pracę, i powiem ci, jakie oprogramowanie mogło wygenerować tę mnogość dziwactw... Próbowałem z kolegą, który ma dokładnie taką konfigurację mm jak ja, on działa...
Mówisz wszystko w 2 razy... :-)
Inna wersja oprogramowania może wyrządzić wiele szkód...
Z pewnością musi to wynikać z tego
Nagła przezroczystość, o której wspomniałem w ostatniej interwencji, skłania mnie do myślenia o czymś:
nie miałbyś przypadkiem karty graficznej Nvidia z modułem Nview?
Witam
Patrząc na pliki tymczasowe systemu Windows (%temp% w eksploratorze Windows), często zdarza się, że losowe problemy występują, gdy tymczasowe są zbyt duże.
Jeśli tak, usuń elementy z tego folderu.
@+
Był to moduł Nview.
Wyłączyłem go i w porządku, nie ma już zmartwień!
Dziękuję