SW2012: Problem z wierceniem w zespole

Witam

Muszę użyć funkcji wiercenia (asystenta wiercenia) w zespole.

To głupie ślepe wiercenie promieniowe na rurze i tulei wewnątrz rury.

"Regularnie", niezależnie od rodzaju operacji, wiercenie wraca do nieokreślonej średnicy i głębokości.

Czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem, a przede wszystkim, czy udało mu się go rozwiązać?

tak, problem zdarza się kilka razy

Jeśli nie usuniesz linków z kreatora piercingu

Wszystko, co musisz zrobić, to ponownie zwymiarować wspomniane wiercenie za pomocą jego szkicu

@+ ;-)

4 polubienia

Witam

Nigdy nie spotkałem się z tym problemem!

Czy nie jest to tylko problem odbudowy ?

Jeśli naciśniesz CTRL+Q zaraz po zweryfikowaniu dołka, nie zostanie on zaktualizowany ?

Czy wiercenie jest sterowane za pomocą stołu ?

Czy operacje, które modyfikują wiercenie, są przypadkowe ? Czy to nie jest konkretny facet?

A kiedy drukujesz szkic ręcznie, jest on całkowicie ograniczony (w kolorze czarnym)? 

@GT22: Co masz na myśli mówiąc " kiedy nie usuniesz linków z asystenta przekłuwania"

@Lucas: Nie znam efektu "Ctrl+Q", wyobrażam sobie, że wywołuje tę samą funkcję, co ikona "sygnalizacji świetlnej".

Rzeczywiście, zjawisko to występuje losowo.

Szkic, domyślam się, że mówisz o przekroju, a nie o pozycjonowaniu.

Pozycjonowanie jest całkowicie ograniczone

Szkic przekroju otworu jest domyślnym szkicem SW.

Zgodnie z sugestią GT22 starałem się usunąć i odtworzyć wymiary szkicu przekroju.

Najwyraźniej nastąpiła poprawa.

Czekam chwilę, aby kontynuować pracę nad plikiem w celu walidacji.

@stefbeno

Powtarzam......................................... Jeśliponownie zaznaczysz szkic, nie będziesz już mieć żadnych problemów

@+ ;-)

@GT22: To właśnie zrobiłem. Nie złość się tak, pada deszcz, to normalne, jest weekend wielkanocny.

Z drugiej strony ponawiam (też) moje pytanie, co masz na myśli mówiąc "kiedy nie usuniesz linków z asystenta przekłuwania"?

Wygląda na to, że problemy pojawiają się , gdy utrzymujemy nadchodzące linki:

_de przybornika

_ou przez # obsługuje

Powracający temat różnych FOFO

Dlaczego: nie ten sam zestaw narzędzi ani ta sama # pomoc w zależności od wersji

Najlepszą rzeczą jest stworzenie własnego zestawu narzędzi, a jeśli jesteś w sieci, wspólnego zestawu narzędzi takiego samego dla wszystkich

i nie złoszczę się, a w domu nie pada ;-)

@+ ;-)

Zakończyć i zamknąć.

Odtworzyłem 2 wymiary (średnica i głębokość), zachowując linki (a więc nazwę wymiaru).

Wygląda na to, że to działa.