Witam
Muszę użyć funkcji wiercenia (asystenta wiercenia) w zespole.
To głupie ślepe wiercenie promieniowe na rurze i tulei wewnątrz rury.
"Regularnie", niezależnie od rodzaju operacji, wiercenie wraca do nieokreślonej średnicy i głębokości.
Czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem, a przede wszystkim, czy udało mu się go rozwiązać?
gt22
2
tak, problem zdarza się kilka razy
Jeśli nie usuniesz linków z kreatora piercingu
Wszystko, co musisz zrobić, to ponownie zwymiarować wspomniane wiercenie za pomocą jego szkicu
@+ ;-)
4 polubienia
pl
3
Witam
Nigdy nie spotkałem się z tym problemem!
Czy nie jest to tylko problem odbudowy ?
Jeśli naciśniesz CTRL+Q zaraz po zweryfikowaniu dołka, nie zostanie on zaktualizowany ?
Czy wiercenie jest sterowane za pomocą stołu ?
Czy operacje, które modyfikują wiercenie, są przypadkowe ? Czy to nie jest konkretny facet?
A kiedy drukujesz szkic ręcznie, jest on całkowicie ograniczony (w kolorze czarnym)?
@GT22: Co masz na myśli mówiąc " kiedy nie usuniesz linków z asystenta przekłuwania"
@Lucas: Nie znam efektu "Ctrl+Q", wyobrażam sobie, że wywołuje tę samą funkcję, co ikona "sygnalizacji świetlnej".
Rzeczywiście, zjawisko to występuje losowo.
Szkic, domyślam się, że mówisz o przekroju, a nie o pozycjonowaniu.
Pozycjonowanie jest całkowicie ograniczone
Szkic przekroju otworu jest domyślnym szkicem SW.
Zgodnie z sugestią GT22 starałem się usunąć i odtworzyć wymiary szkicu przekroju.
Najwyraźniej nastąpiła poprawa.
Czekam chwilę, aby kontynuować pracę nad plikiem w celu walidacji.
gt22
5
@stefbeno
Powtarzam......................................... Jeśliponownie zaznaczysz szkic, nie będziesz już mieć żadnych problemów
@+ ;-)
@GT22: To właśnie zrobiłem. Nie złość się tak, pada deszcz, to normalne, jest weekend wielkanocny.
Z drugiej strony ponawiam (też) moje pytanie, co masz na myśli mówiąc "kiedy nie usuniesz linków z asystenta przekłuwania"?
gt22
7
Wygląda na to, że problemy pojawiają się , gdy utrzymujemy nadchodzące linki:
_de przybornika
_ou przez # obsługuje
Powracający temat różnych FOFO
Dlaczego: nie ten sam zestaw narzędzi ani ta sama # pomoc w zależności od wersji
Najlepszą rzeczą jest stworzenie własnego zestawu narzędzi, a jeśli jesteś w sieci, wspólnego zestawu narzędzi takiego samego dla wszystkich
i nie złoszczę się, a w domu nie pada ;-)
@+ ;-)
Zakończyć i zamknąć.
Odtworzyłem 2 wymiary (średnica i głębokość), zachowując linki (a więc nazwę wymiaru).
Wygląda na to, że to działa.