SW2016: Przekroczona liczba aktywacji?

Mój komputer został zaktualizowany z systemu Windows 7 do systemu Windows 10 i od czasu uruchomienia SW2016 zawiesza się podczas ładowania licencji, pojawia się komunikat o błędzie, który informuje mnie , że "liczba aktywacji została przekroczona", gdy mam tylko jedną stację roboczą. Czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem?

probleme_sw.jpg

Witam

Nie zaktualizowałem go jeszcze na moim osobistym komputerze, ponieważ bałem się, że nie będę już miał SolidWorks!

Nie miałem tego problemu, ale spróbuj całkowicie odinstalować Solidworks i zainstalować ponownie

Witam

Myślę, że powinieneś był przenieść swoją licencję przed zainstalowaniem W10.

Spróbuj mimo wszystko.

Jeśli nie, skontaktuj się ze sprzedawcą

sans_titre.png
1 polubienie

musisz dezaktywować  swoje stare oprogramowanie

aby móc zainstalować go ponownie na innym komputerze

@+ ;-)

Dobry wieczór

W przypadku zmiany systemu operacyjnego należy zmienić wersję oprogramowania SolidWorks na 2016 64 SP0

Najlepszą rzeczą do zrobienia jest ponowna instalacja systemu Windows 7 lub skontaktowanie się ze sprzedawcą.

Aktualizując mój system Windows z 7 do 10, licencja została zablokowana przez SW. Musisz do nich zadzwonić, aby skłonić ich do ponownej aktywacji. Więc mój problem został rozwiązany.

Witam, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o systemie Windows 10 i tej funkcji, którą możesz zobaczyć na http://www.alphorm.com/tutoriel/formation-en-ligne-windows-10  , dzięki czemu możesz łatwo naprawić problemy z nim związane.