Symbol parkingu

Cze wszystkim

Mały problem na rysunkach zespołów lub części wielobryłowych, podczas wstawiania symbolu wiercenia podczas obróbki montażowej (na przykład usuwanie materiału lub proste wiercenie), jeśli funkcja dotyczy kilku części lub kilku obiektów, zwracana głębokość jest systematycznie  "PRZEZ WSZYSTKO". Czy istnieje  sposób, aby SW zwrócił w adnotacji rzeczywistą głębokość wykonanej obróbki?

Z góry dziękuję

Witam

Wystarczy edytować funkcję odpowiednich otworów i zmienić stan końcowy na ślepy i żądaną odległość.

Jeśli chcesz na przykład uzyskać powiązanie między głębokością wiercenia a grubością, użyj równań.

1 polubienie

Dziękuję, ale moje głębie są dobrze zdefiniowane na jednookiej i pożądanej głębokości. Problem pojawia się, gdy usuwanie materiału odbywa się w kilku sąsiadujących ze sobą pomieszczeniach.

Gdy tylko pierwszy z nich zostanie przecięty przez funkcję Solidworks, zwraca ona wartość "THROUGH ALL"  w adnotacji rysunku, niezależnie od głębokości otworu.

Jest rzeczą oczywistą, że w 3D wiercenie odbywa się na żądanej głębokości

Pozdrowienia

Funkcje wiercenia są wykorzystywane w zespołach do reprezentowania obróbki wykonywanej po spawaniu mechanicznym. Przechodzą przez kilka pomieszczeń i jeśli warunki końcowe są ślepe, symbole pojawiają się poprawnie.

Przepraszamy, że nie pracujemy z metalem, ale w handlu drewnem montujemy również części, ale mamy problemy z ich spawaniem. W rezultacie obróbka jest słabo oceniana

1 polubienie

Nie widzę żadnej różnicy, nasze metody są takie same...

Jesteś w 2018 roku?

Nie 2017 r.,  ale znam ten PB od 2008 r., więc widzisz, nie ma pilnej potrzeby, ale chciałbym wiedzieć, czy inni  zostali z tym skonfrontowani i czy są rozwiązania.

Cze wszystkim 

Oczywiście poza remremem moje pytanie nie interesuje wielu osób.

Załączam 1 przykład, aby było bardziej atrakcyjne 

Pozdrowienia

symbolpourlepercage.zip

Witam

Jeśli wyślesz nam swój zespół, ale nie części, to nie zadziała. Nie mogę podać przykładu, bo jest rok 2018...

Są one normalnie zapisywane praktycznie w zespole

Witam, a co jeśli na rysunku klikniesz dwukrotnie (na wylot wszystkiego) i wpiszesz wymiar? Co się dzieje??? Nie widzę ani zgromadzenia, ani planu... problem z wersją...

Cdt

Nigdy nie zauważyłem tego problemu, nigdy nie korzystam z funkcji "Proste wiercenie".

Jak widać w załączniku, jeśli skorzystasz z funkcji "Pomoc w wierceniu", a następnie wykonasz gładki otwór za pomocą typu: "Rozmiar wiercenia", to działa.

2018-07-09_15_23_00-solidworks_premium_2018_x64_edition_-_assemblage1_-_feuille1__.png