Witam
Chciałbym wiedzieć, czy istnieje prosta funkcja (SW 2012) do wykonania symetrycznego grawerowania na tej samej części.
Zobacz, jak to wygląda jako załącznik, gdy korzystam z funkcji dublowania.
Dziękuję.
Cdt.
Fred
symetrie.png
Witam
Chciałbym wiedzieć, czy istnieje prosta funkcja (SW 2012) do wykonania symetrycznego grawerowania na tej samej części.
Zobacz, jak to wygląda jako załącznik, gdy korzystam z funkcji dublowania.
Dziękuję.
Cdt.
Fred
Czy nie jest to raczej przesunięcie niż symetria, której pragniesz?
Co do symetrii, nie jestem pewien. Ale masz inne rozwiązania, które mogą być dla Ciebie dostępne.
Dlaczego nie zrobić linearnego powtórzenia? A jeśli chcesz to zrobić przez konstrukcję, dlaczego nie rozważyć próby napędzanej szkicem?
http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/HIDD_PATTERN_BY_SKETCH.htm
Mam 2015, aby sprawdzić, czy działa z 2012...
W szkicu kliknij tekst prawym przyciskiem myszy, a następnie "Rozpuścij w szkicu"
Cały Twój tekst staje się szkicem, a potem robisz z nim, co chcesz, przesuwasz, symetrię, powtarzasz, obracasz, skalujesz...
Witam
Jeśli ma to być symetryczny tekst pisany, istnieje dedykowana funkcja do tego w narzędziach, szkicu encji, tekście.
Niech moc będzie z tobą
Witam
Podałem przykład powtórzenia liniowego napędzanego symetrią, dzięki czemu liczby są we właściwym kierunku. Zamiast pilotować adnotację, musimy pilotować linię, która ją prowadzi.
Od Ciebie zależy, czy zastosujesz go zgodnie ze swoimi potrzebami.
Dobranoc.
Witaj Michaël,
dziękuję za pomoc, z drugiej strony nie mogę go otworzyć, za płytę jestem w SW 2012.
Cdt
Fred
Przepraszam
Jestem w SW 2015.
Więc sprawiłem, że polubiłeś mały samouczek z 3 ujęciami.
Informuj mnie na bieżąco, czy odpowiada to Twoim oczekiwaniom.
Dziękuję Ci Mickael.
Serdecznie zapraszamy :)