Symetria tekstu

Witam

Chciałbym wiedzieć, czy istnieje prosta funkcja (SW 2012) do wykonania symetrycznego grawerowania na tej samej części.

Zobacz, jak to wygląda jako załącznik, gdy korzystam z funkcji dublowania.

Dziękuję.

Cdt.

Fred

symetrie.png

Czy nie jest to raczej przesunięcie niż symetria, której pragniesz?

2 polubienia

Co do symetrii, nie jestem pewien. Ale masz inne rozwiązania, które mogą być dla Ciebie dostępne.

Dlaczego nie zrobić linearnego powtórzenia? A jeśli chcesz to zrobić przez konstrukcję, dlaczego nie rozważyć próby napędzanej szkicem?

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/HIDD_PATTERN_BY_SKETCH.htm

6 polubień

Mam 2015, aby sprawdzić, czy działa z 2012...

W szkicu kliknij tekst prawym przyciskiem myszy, a następnie "Rozpuścij w szkicu"

Cały Twój tekst staje się szkicem, a potem robisz z nim, co chcesz, przesuwasz, symetrię, powtarzasz, obracasz, skalujesz...

1 polubienie

Witam

Jeśli ma to być symetryczny tekst pisany, istnieje dedykowana funkcja do tego w narzędziach, szkicu encji, tekście.

Niech moc będzie z tobą

texte_sym.jpg
2 polubienia

Witam

Podałem przykład powtórzenia liniowego napędzanego symetrią, dzięki czemu liczby są we właściwym kierunku. Zamiast pilotować adnotację, musimy pilotować linię, która ją prowadzi.

Od Ciebie zależy, czy zastosujesz go zgodnie ze swoimi potrzebami.

Dobranoc.

modele_repetition_pilotee_par_une_symetrie.sldprt

Witaj Michaël,

dziękuję za pomoc, z drugiej strony nie mogę go otworzyć, za płytę jestem w SW 2012.

Cdt

Fred

Przepraszam

Jestem w SW 2015.

Więc sprawiłem, że polubiłeś mały samouczek z 3 ujęciami.

Informuj mnie na bieżąco, czy odpowiada to Twoim oczekiwaniom.

repetition_pilote_par_symetrie.pdf
1 polubienie

Dziękuję Ci Mickael.

Serdecznie zapraszamy :)