Synchronizacja plików

Cze wszystkim

Szukam rozwiązania do lokalnej synchronizacji danych takich jak szablony dokumentów, bazy danych profili, biblioteki komponentów,... z lokalizacją sieciową.

Chodzi o to, aby po zmianie map bazowych, czyli materiałów w lokalizacji serwera, dane zsynchronizowane w siedzibie klienta były automatycznie aktualizowane i przejrzyste.

Próbowałem z plikami offline, ale opóźnienie jest bardzo długie, co sprawia, że praca jest zbyt długa. Nie mogę znaleźć rozwiązania dla solidworks, aby ładować pliki lokalne jako priorytet, tak aby system Windows automatycznie je synchronizował, jeśli interweniuję w plikach serwera.

Ponadto pracujemy w wielu lokalizacjach (w tym samym mieście i w Maroku), dlatego wydajność VPN ma duży wpływ.

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, proszę...?

Z góry dziękujemy, a przede wszystkim życzę wszystkim udanych wakacji

Roma

1 polubienie

Możesz skonfigurować partię podczas logowania do systemu Windows, aby utworzyć kopię wspomnianego folderu

2 polubienia

Witaj MaD

Rzeczywiście, myślałem o tym i byłoby dobrze, ale niestety nie mogę tego zrobić ze względu na mój profil w Active Directory... Ponadto musisz skonfigurować profile w partii w synchronizacji... więc nigdy nie będzie aktualny, a serwis informacyjny o to nie zadba! To będzie skomplikowane. Zamierzam przejść do cobian, aby zarządzać synchronizacją.

Dziękuję za pomoc!