Witam
Jaka jest składnia, aby uzyskać datę utworzenia dokumentu?
Rzeczywiście jest w podsumowaniu właściwości (patrz obrazek), mamy również we właściwościach DateCreation, ale jakie jest wyrażenie, aby mieć to automatycznie ?
Jest również wyposażony w narzędzie VersionHistory od mycadtool...
Próbowałem "SW-DateCréation@<name piece>", to nie działa.
Pozdrowienia
2014-05-20__syntaxe_datecreation.png
Jeśli pracujesz z utworzonymi przez siebie formularzami właściwości
Wszystko zostanie ustawione i wzięte pod uwagę
Zobacz samouczek na tej stronie
http://www.lynkoa.com/tutorial/directory/formulaire%20de%20propri%C3%A9t%C3%A9?&price=all
@+ ;-)
Witam
Nie jestem pewien, czy rozumiem, czego chcesz!
Czy chcesz wyświetlić datę gdzie?
Lead: https://forum.solidworks.com/thread/65656
Zobacz załączony plik.
Składnia jest następująca: "Data utworzenia" (w przypadku korzystania z właściwości Smartproperties) i jest to właściwość SolidWorks.
2014_05_20_date_de_creation.docx
Witam
Jeśli jest to rysunek, dlaczego nie umieścić go przez powiązanie z właściwością "Utwórz to"?
@Jose-accessa
Dla mnie wszystkie informacje muszą znajdować się na modelu 3D, rysunek pobiera informacje o części.
3 polubienia
@flegendre: Tak tak, oczywiście, musisz mieć informacje na temat 3D wcześniej, mówiłem o kolejnych wydarzeniach :)
Ale mogłem źle zrozumieć pytanie, jeśli ma to wypełnić tabelę właściwości 3D to tak, byłem trochę za daleko do przodu w tym procesie:D
Witam
@gt22: Oglądam dzisiaj, bo wczoraj nie miałem dźwięku, więc trudniej jest "zobaczyć" filmy... Czy to jest nudne ;)
Aby uzyskać więcej informacji:
- Data jest tworzona w niestandardowych właściwościach 3D, a następnie automatycznie dołączana do MEP.
- Obecnie termin ten wypełnia się odręcznie. Na pewno nie jest to długo, ale na niektórych kawałkach ten krok się skończył, a potem trzeba do niego wrócić.
@flegendre: Tak, to jest to, czego potrzebuję! ale czy nie byłoby instrukcji takiej jak materiał do pisania: "SW-Material@<name piece>" , która istniałaby w SW? skoro jest to właściwość SW?
@Jose: Flegendre już odpowiedział. Dziękuję.
@lucas: zgodnie z linkiem przetestowałem $PRP:"SW-short-date", aby zobaczyć, co robi, ponieważ nie znałem instrukcji. Ale data ewoluuje wraz z utworem.
Testując stamtąd: $PRP:"SW-Created Date", otrzymuję właściwą datę, ale trochę zbyt kompletną
Czy istnieje sposób, aby połączyć te dwie rzeczy? Krótka data i data utworzenia?
2014-05-21__test_date_creation.jpg
1 polubienie
@GT22: Właśnie obejrzałem tutoriale. W dacie utworzenia dokumentu wybierają/wybierają tę datę ręcznie. Nie wchodzi automatycznie.