Właściwość składni :d atecreation

Witam

Jaka jest składnia, aby uzyskać datę utworzenia dokumentu?

Rzeczywiście jest w podsumowaniu właściwości (patrz obrazek), mamy również we właściwościach DateCreation, ale jakie jest wyrażenie, aby mieć to automatycznie ?

Jest również wyposażony w narzędzie VersionHistory od mycadtool...

Próbowałem "SW-DateCréation@<name piece>", to nie działa.

Pozdrowienia

2014-05-20__syntaxe_datecreation.png

Jeśli pracujesz z utworzonymi przez siebie formularzami właściwości

Wszystko zostanie ustawione i wzięte pod uwagę

Zobacz samouczek na tej stronie 

http://www.lynkoa.com/tutorial/directory/formulaire%20de%20propri%C3%A9t%C3%A9?&price=all

@+ ;-)

Witam

Nie jestem pewien, czy rozumiem, czego chcesz!

Czy chcesz wyświetlić datę gdzie?

Lead: https://forum.solidworks.com/thread/65656

Zobacz załączony plik.

Składnia jest następująca: "Data utworzenia" (w przypadku korzystania z właściwości Smartproperties) i jest to właściwość SolidWorks.

2014_05_20_date_de_creation.docx

Witam

Jeśli jest to rysunek, dlaczego nie umieścić go przez powiązanie z właściwością "Utwórz to"?

@Jose-accessa

Dla mnie wszystkie informacje muszą znajdować się na modelu 3D, rysunek pobiera informacje o części.

3 polubienia

@flegendre: Tak tak, oczywiście, musisz mieć informacje na temat 3D wcześniej, mówiłem o kolejnych wydarzeniach :)

Ale mogłem źle zrozumieć pytanie, jeśli ma to wypełnić tabelę właściwości 3D to tak, byłem trochę za daleko do przodu w tym procesie:D

Witam

@gt22: Oglądam dzisiaj, bo wczoraj nie miałem dźwięku, więc trudniej jest "zobaczyć" filmy... Czy to jest nudne ;)

Aby uzyskać więcej informacji:

- Data jest tworzona w niestandardowych właściwościach 3D, a następnie automatycznie dołączana do MEP.

- Obecnie termin ten wypełnia się odręcznie. Na pewno nie jest to długo, ale na niektórych kawałkach ten krok się skończył, a potem trzeba do niego wrócić.

@flegendre: Tak, to jest to, czego potrzebuję! ale czy nie byłoby instrukcji takiej jak materiał do pisania: "SW-Material@<name piece>" , która istniałaby w SW? skoro jest to właściwość SW?

@Jose: Flegendre już odpowiedział. Dziękuję.

@lucas: zgodnie z linkiem przetestowałem  $PRP:"SW-short-date", aby zobaczyć, co robi, ponieważ nie znałem instrukcji. Ale data ewoluuje wraz z utworem.

Testując stamtąd: $PRP:"SW-Created Date", otrzymuję właściwą datę, ale trochę zbyt kompletną

Czy istnieje sposób, aby połączyć te dwie rzeczy? Krótka data i data utworzenia?

2014-05-21__test_date_creation.jpg
1 polubienie

@GT22: Właśnie obejrzałem tutoriale. W dacie utworzenia dokumentu wybierają/wybierają tę datę ręcznie. Nie wchodzi automatycznie.