Niestabilny układ współrzędnych

Witam

Od kilku dni (Solidworks 2017) zmagam się z układami współrzędnych, bez powodzenia. Moim celem jest prawidłowe umieszczenie układów współrzędnych i osi połączeń, aby wyeksportować zespół i przeprowadzić symulację dynamiczną. 

Podczas tworzenia układu współrzędnych definiuję 3 odniesienia w menedżerze właściwości: punkt początkowy, punkt X i punkt Z (oś, walec lub punkt):

Zapisuję swój punkt odniesienia, klikając na mały zielony "check". Kiedy klikam "edytuj funkcję", otwiera się zarządca nieruchomości, ale wybrane przeze mnie referencje uległy zmianie! Oś X nie jest już zdefiniowana:

Próbowałem wielu różnych konfiguracji: definiowanie układu współrzędnych za pomocą X, Y i Z, definiowanie układu współrzędnych za pomocą X i Z, tworzenie układu współrzędnych w zespole głównym, w podzespole, w części, używając osi jako odniesień, następnie walców, a następnie wierzchołków...

Nic nie pomaga, wskazówki nie zapamiętują systematycznie odniesień, za pomocą których są zdefiniowane. Czasem "zapominają" o jednym, czasem o dwóch, a czasem o żadnym. Czasami odniesienie X jest usuwane, a nowe odniesienie jest generowane w Y.

Czasami układy współrzędnych zmieniają położenie bez mojej modyfikacji i bez modyfikowania przeze mnie geometrii ich podpory.

Wszystko to jest problematyczne, ponieważ używam mopsa (SW2URDF) do eksportu złożenia, które opiera się na macierzach transformacji układów współrzędnych. Jednak wartości obrotu uzyskiwane na wyjściu są często złe (podczas gdy wartości XYZ są dobre), co ilustruje wyżej wymienione problemy.

Witam

Osobiście używam szkicu 2D lub 3D do umieszczenia układu współrzędnych

współrzędne.sldprt