Zmotoryzowany system kierowania podróżą

Cze wszystkim

Niedawno zarejestrowałem się w serwisie za rekomendacją znajomego.  Jestem studentem i w ramach studiów powierzono mi następujący projekt: wdrożenie zautomatyzowanego frameworka do deformowania.                                                                           http://probleme-projet

W załączeniu znajduje się krótkie podsumowanie mojego problemu. Z góry dziękuję za pomoc

problatique_projet.jpg

Witam, czy masz jakieś wymagania dotyczące rozmieszczenia ramek, czy powinny być wyśrodkowane, czy możesz ewentualnie stworzyć dla nich stałe odniesienie i tym samym usunąć już 2 ruchome części?

Rzeczywiście, mam na to termin wyznaczony na około 2 do 3 miesięcy. Ponadto, jeśli chodzi o montaż  ram, biorąc pod uwagę mobilność wózka jezdnego, który przewozi przyssawki do wyjmowania z formy, idealnie jest, aby ramy znajdowały się po bokach bocznych i miały możliwość poruszania się do przodu, podnoszenia i opuszczania, tak aby przyczepiały się do krawędzi form podczas rozformowywania płyt (wieńczenie). Gdy płyta zostanie pobrana przez przyssawki, ramy powracają albo do pozycji pośredniej, albo do pozycji spoczynkowej przed nieformowanym podwoziem i tak dalej. Nie wiem, czy to cię trochę bardziej wywołało.

Aby móc zorientować się w tej czy innej technice, interesujące byłoby posiadanie rzędu wielkości wyścigów i wysiłków, dostępnych energii, a także rozwiązań, które zostały już rozważone...

1 polubienie