Witam w folderze C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\english\Sheetmetal bend Tables, zobaczyłem, że jest plik sample.btl, który można otworzyć za pomocą notatnika.
Zgodnie z kursem szkoleniowym online firmy avenao, jest to tabela danych maszynowych.
Czy ktoś jest w posiadaniu stołu BTL do falcówki marki LVD.
Chcę użyć jak najdokładniejszej ramy, aby wykonać je w cięciu laserowym, ustawiłem tabelę szablonów dla grubości blach i chcę użyć czegoś, co jest jak najbardziej zbliżone do Vés i promieni narzędzi, których używamy.
Skąd dokładnie znasz wartość tłumienia zgięć w odniesieniu do używanej maszyny?
Wyobrażam sobie, że musi to zależeć od promienia używanego narzędzia do gięcia i Vee.
Na wykresie giętarki wskazano, że dla blachy 20/10 konieczne jest użycie 16 V i że promień gięcia wynosi 2,6 mm; z wyłączeniem narzędzia, które jest używane do gięcia o promieniu 0,4 mm.
Kiedy mówisz, że narzędzie używane do gięcia ma promień 0,4; Jest to stempel, natomiast gdy podajemy promień 2,6 na ABAC, jest to promień, który uzyskujemy za pomocą matrycy (Ve).
Mówiąc prościej, do ~5mm to mniej więcej żebra wewnętrzne. Składanie jest nauką teoretyczną, jest tak wiele zmiennych. Cięcie bez walcowania lub przeciwstawna jakość blachy, grubość partii blachy (odchylenia od kilku dziesiątych) i twardość, bardziej miękka, promień i dev trochę większy i twardszy promień mniejszy i dev mniejszy. W tym wszystkim musimy znaleźć złoty środek...