Stół rodzinny - zamykany na klucz

Witam wszystkich.

Mam pokój z rodzinnym stołem. W tym przypadku mam kolumnę dla funkcji, w której wszystkie pola są wypełnione, ale 3D nie pasuje do tego, co jest opisane w tych polach. Kiedy usuwam kolumnę, zawsze informuje mnie, że to pole jest zablokowane przez rodzinę części. Nie można skonfigurować tej funkcji, chyba że poprzez całkowite usunięcie tabeli rodziny!

Witam

Z jakiej wersji Solidworks korzystasz i czy możesz udostępnić nam swój plik, abyśmy mogli się z nim zapoznać?

Nie mogę przekazać plików (poufne), ale oto zrzuty ekranu drzewa konfiguracji, tabeli rodziny i drzewa kompilacji (w wybranej konfiguracji).

Korzystam z solidworks 2018 SP4

famille_1.png

Spróbuj zobaczyć to makro, które aktualizuje wszystkie konfiguracje, aby sprawdzić, czy po zaktualizowaniu gówna Excela części podążają za ...

validation__configuration.swp

A jeśli to nie zadziała, będziesz musiał zobaczyć, aby zrobić kopię pliku, a następnie usunąć tabelę;  potem, kiedy go potem odtwarzam, czasami jest to po prostu błąd...

Nie lepiej, wypróbowałem makro i już usunąłem/odbudowałem tabelę bez powodzenia

Jeśli jesteś w trakcie konserwacji Solidworks; Należy skontaktować się ze sprzedawcą, przesyłając mu plik. Ponieważ bez pliku nadal trudno jest zobaczyć, skąd może pochodzić problem.

Skontaktowałem się z pomocą techniczną, ale czas przetwarzania wynosi kilka dni... Niestety często otrzymuję szybsze odpowiedzi na forum niż za pośrednictwem supportu.

Dziękuję za pomoc!

1 polubienie

Pierwsza odpowiedź od wsparcia, biuro domowe i małe firmy nie byłyby obsługiwane przez solidworks (jednak nie jest to nigdzie wspomniane na oficjalnej stronie internetowej).

Kopią, aby znaleźć rozwiązanie.

Witam

Aby uzyskać odpowiedź " Skontaktowałem się z pomocą techniczną, ale czas przetwarzania wynosi kilka dni... Niestety często otrzymuję szybsze odpowiedzi na forum niż za pośrednictwem supportu. ", może powinniśmy poprosić ich o niewielki procent ceny !! :)

Jeśli chodzi o odpowiedź " biuro domowe i małe firmy nie byłyby obsługiwane przez solidworks ", nie zdziwiłoby mnie to bardziej, Solidworks jest przeznaczony do użytku w środowisku profesjonalnym, ponadto nie wydaje się, aby działał w systemie Windows home...

Pozdrowienia

Znalazłem to na innym forum:

" Jeśli mnie pamięć nie myli, od 2007 roku VBA nie jest już instalowany domyślnie podczas standardowej instalacji pakietu Office. Musisz przejść do "instalacji niestandardowej" i sprawdzić VBA. "

Może warto to sprawdzić!!

Pozdrowienia

2 polubienia

Dziwi mnie, że pakiet Office SME nie jest obsługiwany: oprogramowanie potrzebuje tylko programów Word i Excel, które są wspólną podstawą wszystkich wersji pakietu Office.

W przypadku systemu Windows to oczywiście dla W10 potrzebna jest wersja pro (uwaga 7 na dole tej strony Wymagania systemowe). Mówiąc dokładniej, nie oznacza to, że to nie zadziała, ale SW tego nie gwarantuje...

1 polubienie