Stół jigowy do blachy SW

Witam

Do tej pory korzystałem z tabeli szablonów, w której wprowadzany jest pojedynczy promień gięcia na grubość (wszystkie kąty mają ten sam współczynnik k)

Teraz mam więcej informacji o mojej giętarce, a w szczególności o promieniach gięcia w zależności od kąta gięcia (każdy promień/kąt ma swój współczynnik k).

Działa w SW, ale muszę sam wybrać odpowiedni promień gięcia! Jak sprawić, by było to automatyczne?

Przed:  

Teraz: 

W SW: 

Oto na przykład nasz szablon i składany stół. Musimy więc tylko wybrać grubość z interesującym nas V, a promień gięcia jest zdefiniowany domyślnie. I jest to jedyna możliwa do zrealizowania dla grubości przy danym vee. (Patrz dla 2,5, 4 lub 5 mm lub 2 możliwych do wyboru listew o tej samej grubości)

W przeciwnym razie nie ma innego rozwiązania, jak tylko wybrać promień, który w rzeczywistości nie ma znaczenia.

table_de_gabarits_de_tolerie.zip

Witam i dziękuję!

Rzeczywiście, nie jest możliwe, aby SW szukał promienia w tabeli zgodnie z kątem zagięć, które wykonuję.

Pozostaniemy przy współczynniku k i stałym promieniu gięcia w funkcji grubości dla danego materiału.

Jeśli ktoś go znajdzie, byłoby wspaniale być jeszcze bardziej precyzyjnym!!

Aleksander