Tabela przeglądowa SolidWorks

W obszarze SolidWorks 2012

Problemy z tabelą przeglądową SolidWorks:

1. W Narzędzia/Opcje/Właściwości dokumentu w sekcji Tabela/Recenzja ustawiłem mój rysunek dla liczb takich jak Recenzja.

Problem polega na tym, że wersje w moim biurze projektowym nazywają się R0/R1...... R9.

Problem: Chciałbym dodać "R" w kolumnie REV, ale

• SolidWorks nie zachowuje go dla mnie, jeśli wstawiam nową tabelę do dokumentu
  • SolidWorks nie dodaje R, jeśli wykonam polecenie "dodaj poprawkę"

Ktoś ma jakąś wskazówkę? Czy w SW 2014 nastąpiły jakieś ulepszenia w tej dziedzinie?

1. Jeśli chodzi o formatowanie tabeli, mam parémetrée czcionkę [10] i styl [Nomal] dla nagłówków kolumn tabeli , a następnie dla dodania wersji chciałbym czcionkę [12] ze stylem [Pogrubienie].

Problem: Jeśli dodam nową tabelę, ta "personalizacja" nie pozostaje.

To BŁĄD, ktoś też doświadcza tego problemu?

2014_07_24_indice_table_de_revision.png
1 polubienie

Witam

Myślę, że nie wybierasz odpowiedniego szablonu tabelki poprawek podczas jego wstawiania:

http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/Table_Templates.htm

1 polubienie

Właśnie sprawdziłem, wstawiam odpowiednią tabelę

2014-07-24_table_de_revision.docx
1 polubienie

Nie sądzę, aby możliwe było pozostawienie litery "R" w polu wersji, ponieważ we właściwościach dokumentu masz tylko 2 możliwe opcje dla tej kolumny (patrz załączony obrazek). Wstawienie nowej tabeli do dokumentu powoduje, że solidworks konfiguruje tę tabelę z właściwościami dokumentu (A - B -  C itd. lub 1 - 2 - 3 itd.), bez możliwości dostosowania.

propriete_revision.jpg
1 polubienie

Aby zmienić rozmiar czcionki, aby powróciła, musisz kliknąć w pole (np. Rev), a czcionka powróci do swojego formatu.

Jesteś w wersji programowej? 12, 13 ? Bo już tego nie zauważyłem pod SW13. Tylko na SW12.

(i nie testowane w ramach SW14).

1 polubienie

SW 2012 ale wkrótce SW 2014

1 polubienie

Witam

Aby rozwiązać ten problem, umieszczam Rev w adnotacji i wklejam obok niego mój link hipertekstowy. Nie jest to wspaniałe, ale daje złudzenie 

3 polubienia

@SEPM. Gerald:

Czy możesz przesłać mi "zrzut ekranu" tego, co zrobiłeś?

1 polubienie

Rozwiązałem swój problem w następujący sposób:

• Usunąłem płytkę rewizyjną SolidWorks
  • Zintegrowałem tabelę zmian z moim niestandardowym kartridżem

• Zintegrowałem dopełnienie tabeli z moimi właściwościami niestandardowymi

FYI: Nieruchomości znajdują się tylko w pokojach. Brak właściwości na rysunku.

1 polubienie

Witam

W jaki sposób stworzyłeś swoją tablicę rewizyjną?

Chciałbym móc mieć kilka wskazówek dotyczących poprawek na moim rysunku, tak jak Ty.

Dziękuję.