Tabela zmian

Witam

Czy istnieje sposób na zastąpienie tabelki zmian w celu jej zaktualizowania (dodanie kolumn, odwrócenie nagłówków) bez utraty już dołączonych poprawek?

Trochę jak ujęcie w tle.

Robię kilka ujęć i za każdym razem, gdy je otwieram, muszę wprowadzać zmiany w każdej tabliczce zmian. Szybko się nudzi...

OPP

Witam

Z tego, co wiem, nie jest to możliwe!

Zobaczmy, czy inni ludzie są w stanie to zrobić!

Dlatego nie używamy tabelki zmian...

Utworzyliśmy tabelę w planie w tle, a następnie wstawiliśmy ją do szablonu.
Informacje są wprowadzane za pomocą właściwości SmartProperties dla każdej właściwości.

Tak więc, jeśli chcesz zmienić format tabeli, wystarczy zmodyfikować szablon i wszystko następuje!

Potem tak naprawdę nie odpowiada na twoje pb na ten czas...

Być może nie zrozumiałem źródła problemu, ale możesz "zapisać jako" swoją tabelę, którą właśnie zmodyfikowałeś, a tym samym zachowuje większość zmodyfikowanych cech.

Kliknij prawym przyciskiem myszy zmodyfikowaną tabelę i naciśnij Zapisz jako. Format to  (*.sldrevtbt)

@thewarner: nie jest to głupie rozwiązanie, ale tabele są już wstawione do starego europosła. Ale ponieważ nie możesz wstawić 2 tabelek zmian, biorąc tablicę i kopiując właściwości... Do przetestowania.

@ alain.erp: możesz go zapisać ze zmianami, aby wstawić go do nowego dokumentu, ale jak zastąpić tabelę zmian następnego MEP bez usuwania swoich danych?

Podczas wstawiania tabelki zmian do dokumentu użytkownik ma do wyboru szablon. Ale wtedy nie mogę znaleźć we właściwościach tabeli czy czymkolwiek innym, sposobu na zmianę modelu bez usuwania tabeli (lub bez dokonywania modyfikacji na każdej tabliczce zmian).

OPP

@opiep27 Jeśli ponownie wykonasz właściwości SmartProperties dla każdego ze swoich planów i zmienisz mapę bazową (za pomocą szablonu), możesz dość łatwo zaktualizować wszystko.

Twoje poprawki są już właściwościami Twojej części. W nowej tabeli wystarczy wywołać lub nawet właściwości.