Tabela powierzchni zgięcia - wartości ujemne

Cze wszystkim
Mam problem z tabelą gięcia, której używam, ponieważ prześledziłem wartości do " strefy gięcia " (wartości wyodrębnione z naszego oprogramowania do gięcia).
Rzeczywiście, przy tych wartościach udaje mi się uzyskać " .dxf " o odpowiednich wymiarach długości i szerokości w porównaniu z moimi narzędziami do składania.
Jedynym problemem jest to, że ujemne wartości tabeli wydają się nie działać, zwijanie jest domyślne i wskazuje, że domyślnie przyjmuje współczynnik " k ".

Załączam zrzut ekranu przykładowej tabeli, wartości " -5000 " są kluczem wskazującym, że nie jestem w stanie zgiąć powiązanego kąta.

Czy ktoś ma rozwiązanie tego problemu?

Z góry bardzo dziękujemy!

Twoje ostatnie wartości są dla mnie bardzo zaskakujące, im większy kąt, tym bardziej zwiększa się ubytek na zagięciu.
Dla mnie nie jest możliwe, aby mieć wartość ujemną.
W załączeniu mój stalowy stół na 3mm (dostępny na tym samym forum poprzez wyszukiwanie w formacie excel)
Dla Twojej informacji możliwe jest usunięcie pełnych linii dla nigdy nie używanych kątów (u mnie zatrzymuję się na 120°, a nie na narzędziach dla wyższego kąta)

Bądź też ostrożny Amada (dla moich składarek) zaczyna się od zewnętrznych żeber stycznych dla kąta do 90°
podczas gdy Solidworks zaczyna od punktu przecięcia...

Dziękuję za odpowiedź,
Przeprowadziłem testy rozwojowe między oprogramowaniem trumpf a opracowanym Solidworks, jesteśmy dobrzy co do setnej części mm, wartości są ok.

Po prostu zdecydowałem się na strefy zgięcia a nie na ubytek na zakręcie, wartość dla danego kąta odpowiada wydłużeniu włókna neutralnego. Stąd ujemna wartość dla kąta zamkniętego, ponieważ zostanie dokonane odliczenie od wymiarów rozwinięcia.

Trener visiativ przysłał mi przykłady tabel, w których wymienione są również wartości ujemne, więc pomyślałem, że ...

Dzięki za końcówkę usuniętych linii, bardzo proste, ale ładne! Jakie jest przesłanie solidworks, jeśli próbujesz zaprojektować zagięcie poza tabelą?