Witam, nie mogę "czysto" zintegrować tabel Excela z moim rysunkiem solidworks.
Albo robię proste kopiuj/wklej, a tabela jest niekompletna, a potem, gdy wybieram "uchwyty", pola Excela stają się większe bez "pokazywania" kolejnych pól.
Albo włożę dokument i pozostanie on nieczytelny po wydrukowaniu.
Którą wersję SolidWorks posiadasz? bo chciałem zobaczyć na twoim rysunku, spróbować rozwiązać problem, ale nie mogę go otworzyć :x ale mogę wysłać ci przykład i możesz mi powiedzieć, czy to działa :)
Mam nadzieję, że masz przynajmniej wersję 2014 :x...
Powiedz mi jeszcze raz, czy jego funkcja, ponieważ użyłem tego dokumentu, aby zrobić mały samouczek ;)
Jeśli nie działa, może to oznaczać problem po stronie solidworks lub automatycznie
Zwykle dodaje wiersze i kolumny, ale po przekroczeniu pewnej liczby sprawy mogą się skomplikować.
W przeciwnym razie spróbuj wstawić w menu i wstawić tabelę połączoną z pokojem, jednak będziesz musiał sprawdzić, czy jest ona na bieżąco z wprowadzonymi zmianami.
Witaj a.leblanc i dziękuję za wiadomość, rzeczywiście wypróbowałem pierwszą opisaną metodę, ale jest to "ważna" tabela z ponad 40 kolumnami i ponad 100 wierszami... I nie ma to żadnego związku ze sztuką.