Tabela programu Excel w programie MEP SOLIDWORKS

Witam, nie mogę "czysto" zintegrować tabel Excela z moim rysunkiem solidworks.

Albo robię proste kopiuj/wklej, a tabela jest niekompletna, a potem, gdy wybieram "uchwyty", pola Excela stają się większe bez "pokazywania" kolejnych pól.

Albo włożę dokument i pozostanie on nieczytelny po wydrukowaniu.

53_d_019_024_indj_plan_cb_k.slddrw

Teoretycznie dobrze sprawdza się proste kopiowanie i wklejanie

@+ ;-))

Witam

Możesz spróbować z Insert Object, a następnie zaznacz "Utwórz z pliku", a następnie przejdź do żądanego pliku.

Pozdrowienia.

Fred

1 polubienie

Witaj gt22, ale już próbowałem prostego kopiowania/wklejania (oczywiście)

Witaj fred, próbowałem tej metody, ale wynik "klejenia" jest nieczytelny na wydruku...

Witam

Załączyłem dokument pdf, aby wyjaśnić, jak to zrobić dla Twojej sprawy, mając nadzieję, że będę mógł zobaczyć pomocne ;)

Miłego dnia

aide_insertion_tableau_excel_solidworks.pdf

Witaj Centor!

Myślę, że wyjaśniasz, co zaproponowałem, ale a priori to nie działa.

Cdt.

Fred

1 polubienie

tak mógłby, właśnie dodałem, jak sprawić, by komórki wydawały się niewidoczne ;)

W rzeczywistości przygotowałem dokument i zanim napisałem, odpowiedziałeś szybciej niż ja^-^

Cóż, może się to przydać komuś innemu w formacie PDF :D, więc nie stracone ;D

na tym dobry apetyt :)

Witaj Centor Postępowałem zgodnie z dokumentem pdf i nie mogę "rozszerzyć" tebleau, jak w wyjaśnieniu.

Którą wersję SolidWorks posiadasz? bo chciałem zobaczyć na twoim rysunku, spróbować rozwiązać problem, ale nie mogę go otworzyć :x ale mogę wysłać ci przykład i możesz mi powiedzieć, czy to działa :)

Mam nadzieję, że masz przynajmniej wersję 2014 :x...

Powiedz mi jeszcze raz, czy jego funkcja, ponieważ użyłem tego dokumentu, aby zrobić mały samouczek ;)

Jeśli nie działa, może to oznaczać problem po stronie solidworks lub automatycznie

excell_mise_en_plan.slddrw

Wypróbowałem twój plik i nie martw się, działa jak w twoim przykładzie, moja wersja excela jest z 2010 roku, a moja wersja Solidwoks to 2015.

W przeciwnym razie odsyłam Ci plik lub próbuję wkleić mój dokument Excela. (Nadal bez powodzenia).

Dziękuję za pomoc w każdym razie.

excell_mise_en_plan-1.slddrw

Zobacz ten samouczek

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/famille-de-pieces-solidworks

@+ ;-))

Po kilku (wielu) próbach znalazłem rozwiązanie mojego problemu.

Rozwiązaniem jest wstawienie obiektu (utworzenie z pliku), aby sprawdzić link.

Klej pozostaje "czysty" i czytelny po wydrukowaniu.

Uważaj na liczbę kolumn ograniczoną do 40! (Kilka razy zawiesiłem solidworks)

Witam, to rozwiązanie już nie działa... Czy masz rozwiązanie?

Witam

Czy próbowałeś rozciągnąć go z okna edycji?

Zwykle dodaje wiersze i kolumny, ale po przekroczeniu pewnej liczby sprawy mogą się skomplikować. 

W przeciwnym razie spróbuj wstawić w menu i wstawić tabelę połączoną z pokojem, jednak będziesz musiał sprawdzić, czy jest ona na bieżąco z wprowadzonymi zmianami.

Witaj a.leblanc i dziękuję za wiadomość, rzeczywiście wypróbowałem pierwszą opisaną metodę, ale jest to "ważna" tabela z ponad 40 kolumnami i ponad 100 wierszami... I nie ma to żadnego związku ze sztuką.

Służy do dokumentacji handlowej.