Tablet

Odpowiadając na pytanie gt22, na moim tablecie CUBE U30GT za 150 € uruchamiam Need For Speed w rozdzielczości HD Ready (1280 x 720 p) z ponad 30 klatkami na sekundę. Polecany przeze mnie model U30GT2 jest lepszy zarówno pod względem procesora, jak i pamięci RAM. Na telefonie uruchamiam tę samą grę w Full HD (1080p): trzeba zobaczyć jakość odbić na ciele, aby to sobie uświadomić (no cóż, mam Samsunga Galaxy Note 3 z czterordzeniowym procesorem 2,3 Ghz i 3 GB pamięci RAM)
Myślę, że urządzenia z Androidem są w stanie bez problemu wyświetlić złożony zestaw SolidWorks, ulepszenia byłyby bardziej po stronie programowania. Ale nie testowałem jeszcze Edrawings na Androidzie, więc nie mogę powiedzieć!

Dobry wieczór

Właśnie coś mi przyszło do głowy... obsługi na komputerze.

Jest to zwykły fakt na Macu, gdzie (oczywiście za zgodą) przejmujesz kontrolę nad inną zdalną maszyną i masz pełny obraz ekranu podrzędnego na komputerze głównym Maca (na przykład laptopa). 

Potrzebujesz tylko dobrego połączenia Wi-Fi, karty graficznej HD i to wszystko.

Nie musisz mieć ton pamięci RAM, piekielnego procesora , ponieważ cała praca jest wykonywana przez niewolnika.

Za cenę wystarczy mały laptop, a nawet mały tablet.

pośredniczy w aplikacjach może być dedykowany, takich jak VNC i inne

2 polubienia

@GT22

Odbudowałem T5500 niedawno  kupiony od małego dostawcy komputerów PC w Villenoy, który sprzedał mi go za 550 €

z taką samą konfiguracją jak:

http://www.materiel-informatique-occasion.com/precision-t5500-six-core-xeon-e5660-quadro-4000-windows-7-pro-64bits-garantie-1-an-occasion_2351_147.html

Właśnie dodałem 6 GB pamięci RAM ECC, która przebiła mi pośladki, ponieważ pamięć RAM w wyjątkowej cenie.

Nie cały czas, ale ma dobre plany, bo kupuje od dużych firm.

Jeśli ktoś jest zainteresowany, mogę być negocjatorem lub nawet testerem przed wysłaniem ;)

1 polubienie

Witam was

Zamieszczam tę wiadomość, aby dowiedzieć się, czy od czasu oryginalnej wiadomości pojawiły się nowe tablety dotykowe dedykowane do CAD? tablette tactile

Dziękuję!

Wracając do pilota, istnieje Teamviewer, który jest bardzo praktyczny (tylko po to, aby skonfigurować maszynę CAD tak, aby można ją było podłączyć na stałe lub prawie)

1 polubienie