Cze wszystkim
Mam problem z wstawieniem rodziny części do skojarzonego rysunku. Rozmiar tej rodziny wynosi około 90 wierszy i nie mogę przeskalować tej rodziny, aby wyświetlić wszystkie te wiersze w tabeli MEP. Następnie zdecydowałem się przejrzeć plik Excela, który nie podoba mi się tak bardzo, ponieważ tracę połączenie z rodziną części. Ja też zawracam sobie głowę rozmiarem tego stołu.
Moje pytanie: czy istnieje sposób na zwymiarowanie tych tabel w Excelu lub opcja, która pozwoliłaby na posiadanie wszystkich wierszy rodziny części poprzez wstawienie jej do MEP.
Dla Twojej informacji jestem pod SW2016.
Dziękuję za pomoc!
Witam
Też miałem już ten problem, aby się tam dostać musiałem zapisać moją rodzinę części, aby można było wszystko zobaczyć (bawiąc się zoomem) w moim pliku excel ponieważ wydaje mi się, że jak importujesz to do Solidworks to jest jak sitodruk. Spróbuj zobaczyć.
1 polubienie
Zauważyłem też takie zjawisko: excel display = wyświetlanie tabeli w SW.
Witam, może spróbuj tego?
Aby wstawić istniejący plik jako obiekt OLE :
- Kliknij przycisk Wstaw > obiekt.
- W oknie dialogowym wybierz opcję Utwórz z pliku.
- Kliknij przycisk Przeglądaj , aby zlokalizować plik, a następnie kliknij przycisk Otwórz.
- Wybierz jedną z następujących opcji:
Opcja | | opisu
---|
Belka przegubowa | Obiekt jest połączony z oryginalnym dokumentem, a zmiany w oryginalnym pliku są odzwierciedlane w dokumencie SOLIDWORKS. Jeśli obiekt nie jest powiązany, jest osadzony. |