Witam
Przeszliśmy z Autocada na Solidworks w styczniu 2014 roku i muszę powiedzieć, że osobiście, będąc pro-solidworks, podobnie jak flegendre, jestem z niego ogólnie zadowolony, mimo że dla naszej aplikacji nie jest to do końca odpowiednie.
Następnie, będąc bardziej obiektywnym, biorąc pod uwagę, że pracujemy nad dużymi budynkami i złożonymi złożeniami, muszę przyznać, że Solidworks nie jest tak naprawdę optymalny dla tej aplikacji, gdy tylko pliki są trochę duże, oprogramowanie jest bardzo długie i ma tendencję do zawieszania się na tak lub nie. Eksport plików jest bardzo dobry, ale import nigdy nie jest idealny i znacznie przyczynia się do dalszego spowolnienia maszyny Dassault.
Jeśli chcesz narysować i ustawić kilka maszyn w budynku, który nie jest zbyt duży, może to być bardzo dobre, ale szybko możesz zobaczyć ograniczenia oprogramowania, jeśli chodzi o nieco większe struktury (zwłaszcza, jeśli pracujesz z importowanymi nienatywnymi plikami oprogramowania , które są dla mnie największym czarnym punktem oprogramowania).
Pozwoliłem sobie zrobić rozeznanie w Twojej firmie, aby lepiej zobrazować Twoją pracę i wydaje się, że pracujesz nad bardzo dużymi projektami... To zależy od Ciebie, aby zobaczyć, ale w każdym razie, w naszym przypadku, wybór oprogramowania nie był zbyt mądry dla aplikacji, którą z niego robimy, a ja tracę dużo czasu na zawieszanie się, ładowanie, nagrywanie... Itd...
O tak, a jeśli masz rysunki do wydania, jest to w porządku dla części mechanicznych i małych planów, ale gdy tylko pracujesz nad dużymi budynkami, staje się to znacznie bardziej skomplikowane.
Z drugiej strony nie używamy EPDM i nigdy nie testowałem Inventora, więc nie mogę dać Ci uczciwej recenzji.
Mam nadzieję, że ci pomogłem.
Cdt
Joss