Czop wpuszczany na zewnętrznych schodach spiralnych podłużnych

Witam wszystkich! Pracuję nad SW2019 SP04

Chciałem stworzyć czopy wpuszczane, aby ułatwić ułożenie płyt balustrady schodów spiralnych, z wyjątkiem tego, że oprogramowanie nie akceptuje tego na podłużnicy zewnętrznej, udało mi się, wybierając blachę mojego stopnia, ale oczywiście nie jest to pożądany rezultat (patrz zdjęcia). Kiedy wybieram wewnętrzną stronę mojej podłużnicy, mówi mi, że wynik połączy elementy. Jest to po prostu niemożliwe, ponieważ podłużnica została utworzona z powierzchni i fałdy przejściowej. 

Dziękuję za odpowiedzi!

2019-11-06.png

Aby skorzystać z tej funkcji, musisz:

Korpusy, więc upewnij się, że Twoje części są w objętości 

@+

1 polubienie

Witam

Dlaczego nie wykonać usuwania materiału za pomocą czoła czopa, a następnie rozłożyć podłużnicę i powtórzyć wpust?

2 polubienia

Spróbuj zbudować podłużnicę w ten sposób, aby nie przechodzić przez powierzchnię. Znasz wysokość, kąt obrotu ćwiartki, Ø, a także szerokość podłużnicy, więc masz wszystko, czego potrzebujesz, aby wykonać ją bezpośrednio w blasze. Oto przykład jaki wykonałem na orbitreku niemal 3 lata temu.

plinthe_elliptique.sldprt
5 polubień

Witam

Wolę metodę @ac cobra 427 , ponieważ zaletą robienia tego w blasze jest to, że pozostajesz bardzo, bardzo blisko świata rzeczywistego (prawdziwego życia), co zaoszczędzi ci wielu modyfikacji i straconego czasu, a także czasu zaoszczędzonego na cięcie w szczególności.

Pozdrowienia

1 polubienie

Bardzo dziękuję, spróbuję z tą opcją!

Witam

Muszę zrobić to samo, co @AC Cobra (listwa przypodłogowa _elliptique), ale na pniu stożkowym! Aby uzyskać pionowe mieszkanie pod niewielkim kątem.  Wyobrażam sobie, że musi to być ta sama zasada, co na cylindrze, ale trudno mi wiedzieć, od czego zacząć. Z góry dziękuję za pomoc

essai_main_courante_sur_cone.sldprt

Witam

Najprostszym sposobem byłoby otwarcie nowej stacji roboczej, a także umieszczenie sitodruków według potrzeb, ponieważ nie wszyscy mieliśmy te same wersje.