SOLIDWORKS TEST: Gdzie robisz?

Witaj @tous, :)

Chcesz poznać swój poziom w SOLIDWORKS? W ciągu 5 minut wykonaj testy wiedzy na temat SOLIDWORKS i jego różnych produktów : podstawowych, blachowych, symulacji, konstrukcji spawanych...

Sprawdzam się

Zapraszam do zamieszczania swoich ocen ;) 

Miłego dnia, Coralie 

3 polubienia

Witaj Coralie,

Cóż, dziękuję za ten test, przetestuję, gdy będę miał dostępność, widziałem podgląd, wygląda całkiem nieźle ze względu na wszystko, co mam do zobaczenia, zrobię to... @+.

AR.

1 polubienie

@A.R i tak, pozwala nauczyć się nowych technik i poćwiczyć na funkcjach, których na co dzień możesz nie używać :) 

Coralie 

2 polubienia

Tak, dokładnie zamierzam spróbować... Stoimy informé...@+.

AR.

Witam @Coralie ,

Przetestuję też, aby zobaczyć, na czym stoję :-)

1 polubienie

@tous, 

Świetnie, czy będziecie mnie informować o swoich wynikach ;) 

Coralie 

1 polubienie

Witam

Patrzę na to, gdy mam 5 minut.

Niech moc będzie z wami.

1 polubienie

Dzień dobry

Zrobiłem 3 testy:

Podstawowe:18/20

Blacha: 14/20

Spawany mechanik: 14/20

To tak jak z kodeksem drogowym, to na wiele wyborów dajemy się nabrać :p (ale nie tylko...)

Powodzenia.

3 polubienia

Hello@tous

Świetnie, czekamy na efekty!

Gratulacje @Fuz3D, jakie dobre oceny! Gratulacje :)

Witam

Zrobiłem też 3 testy,

Podstawa 19/20
Obróbka blachy 15/20
Montaż 16/19 ???

Być może brakuje testu na standardowych funkcjach

1 polubienie

Witam

Zrobiłem 3 testy:

Baza:20/20

Blacha: 11/20

Spawane mechanicznie: 17/20

i jak @FUZ3D 

To tak jak z kodeksem drogowym, to na wiele wyborów dajemy się nabrać :p

A dla mnie pisemne odpowiedzi są trudne do zrozumienia, trudno jest zwerbalizować ikony i moje automatyzmy projektowe.

Powodzenia.

1 polubienie

Witam

Właśnie zrobiłem podstawowy test = 18/20.

@+.

A.R

1 polubienie

Witaj @tous, 

Gratulacje, wszyscy dostaliście bardzo dobre oceny!  @gwygwy 20/20 na teście podstawowym Brawo! 

@Pierre S, @gwygwy , dziękuję za opinie i rekomendacje; @gwygwy mogę mi powiedzieć, w których testach pytania pisemne były trudne do zrozumienia, abyśmy mogli je poprawić?  

Dziękuję i jeszcze raz gratuluję tych wspaniałych wyników, jest wysoki poziom! :)

Coralie 

Witam

Test podstawowy:15/20, Lepiej niż w liceum ;-)
Miło byłoby zobaczyć, gdzie spieprzyliśmy
Zawsze uczysz się na własnych błędach...

Wykona inne testy  jak najszybciej
Klasa A+

1 polubienie

Witam

15/20

- z błędem nieuwagi na podłużnym konturze wymiaru 220, który był obecny (bam! kąpiel)

- błąd na automatycznej    bańce (muszę powiedzieć, że prawie nie mam czasu na zacięcie bańki)

Z drugiej strony nie rozumiałem, dlaczego nakłada na mnie bańkę: "Ile stopni swobody musimy zablokować na części, aby mogła być zamocowana w przestrzeni?".   Dla mnie, który bardzo często fiksuje za pomocą płaszczyzn, a nie  powierzchni, odpowiedź brzmi: "3 DDL", przy czym minimum to dwie, jedno naprężenie osiowe i dwie krawędzie

Nie rozumiałem, dlaczego zbanował mnie na ostatnie pytanie: "Za pomocą jakich funkcji można uzyskać następną część?" Ja, który bardzo często wykonuje promienie na szkicu, a nie za pomocą funkcji Promień/fazowanie , możemy bardzo dobrze wykonać część za pomocą jednego obrotu i czterech otworów na kołnierze.

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam

9/19       Zaawansowane montaże  Nie jest to zaskakujące, ponieważ używam tylko ultra standardowych ograniczeń (bez konfiguracji), nie używam funkcji, które działają źle lub są źle wykonane.

Pozdrowienia

1 polubienie

Test podstawowy: 19/20

Spawanie: 13/20

Obróbka blachy: 11/20

Montaż zaawansowany: 9/19 (chociaż ich używam)

Symulacja statyczna: 12/20

@Zozo_mp: Ciało (jedna część) ma sześć stopni swobody (DDL) w przestrzeni (trzy translacje według x, y i z, a także trzy obroty "wokół" x, y i z);  Musisz więc zablokować wszystkie sześć, aby element został naprawiony. Wiązania są mylone ze stopniami swobody. Na przykład wiązanie podpory płaszczyzny może blokować jedną translację (wektor normalny do płaszczyzn) i dwa obroty ("wokół" dwóch pozostałych wektorów układu odniesienia); tj. trzy DDL. Jeśli odłożymy na bok "stałe" ograniczenie, które samo blokuje 6 DDL, minimalne ograniczenia potrzebne do zablokowania 6 DDL to rzeczywiście dwa.

2 polubienia

Witaj @tous, 

Widzę, że próba montażu nie jest łatwa...! Gratulacje dla wszystkich, nadal uzyskujesz bardzo dobre średnie! 

@zozo_mp, dziękuję za komentarze, którymi dzielę się z twórcami testu! W zależności od codziennych zastosowań rzeczywiście możliwych jest kilka odpowiedzi, 

Miłego dnia 

Coralie 

Witam @mgauroy

Dziękuję za poświęcenie czasu na skuteczne wyjaśnienie, lepiej rozumiem możliwą niejednoznaczność.
Ponieważ prawie cały czas (coraz częściej) używam płaszczyzn do nakładania ograniczeń,  zwalnia mnie to ze stopni swobody.

Pozdrowienia

3 polubienia

Witam;

Test podstawowy: 19/20

Konstrukcja spawana:  17/20

Blacha: 17/20

Zaawansowane zespoły: 16/20

Symulacja: 13/20

Brakuje poprawek.... aby sprawdzić, czy moje "kilka" odpowiedzi "Au pif" są poprawne, czy nie :).

Pozdrowienia.

2 polubienia