Komponuję tekst, edytując go w szkicu utworu do tomu (patrz załączony rysunek) używam czcionki Gabriola. Daje to wynik, który widzisz; R jest źle narysowane, E i V częściowo się pokrywają. Utworzony wolumin jest niekompletny.
Jakie rozwiązanie sugerujesz (inne niż zmiana polityki!), aby jak najlepiej przezwyciężyć tę trudność?
Witam; Najlepiej byłoby zmniejszyć rozmiar czcionki (lub zwiększyć długość linii szkicu, do której połączony jest tekst). Wypróbuj również opcję " całkowicie uzasadnioną ":
W przeciwnym razie nadal istnieje możliwość przekształcenia tekstu w szkic (kliknij tekst prawym przyciskiem myszy, a następnie " Rozwiąż tekst szkicu "), aby wyciągnąć każdą literę niezależnie.
W przypadku czcionki " Gabriola " wybór " Pogrubiony " sprawia, że litera R nakłada się na siebie... Ten problem został rozwiązany dzięki ustawieniom oferowanym przez @coin37coin ... szkoda, " Gras... Takie jest życie!"
Uważaj na fakt " Rozpuścić tekst szkicu ", z pamięci to działanie jest nieodwracalne. Jeśli chcesz później zmodyfikować tekst, musisz wszystko przerobić... Nie można go ponownie opublikować.
Zaletą jest to, że możesz użyć narzędzia " Dopasuj cechy ", aby usunąć nakładanie się.
Z doświadczenia wiem, że zrobiło się trochę znaków, oprogramowania i czcionek, nie zawsze jest łatwo...
Zgadza się: nie ma odwrotu (z wyjątkiem natychmiastowego (CTRL+Z)). Ale w przypadku @descamps , biorąc pod uwagę te niezmienne kryteria, nie powinno to stanowić żadnego problemu...
Również w tym przypadku jest to prawda: często tworzymy własne Tipo / Police, aby uniknąć tych pułapek... Mam na myśli między innymi czcionki " Laser ".
Bardzo dziękuję Wam. Rzeczywiście, sprawdziłem to, co zasugerowałeś. Przeszedłem przez to. Myślę, że w przyszłości będę jeszcze rezerwował opcję " rozpuść tekst szkicu " do jednej lub kilku liter (zbyt wiele elementów szkicu). Piękny wieczór
Tak... Rozpuszczanie tekstu jest gwałtowne. Cieszę się, że ci się udało... Pozostaje tylko wybrać jedną z powyższych propozycji jako " Najlepszą odpowiedź ", aby zamknąć ten wątek...