Witam
Mam problem z Solidworks
Po zainstalowaniu solidworks SP4.0 tworzę szkic, okrąg, chcę bok i tam wymiar to: <MOD-DIAM><12.5>
Nigdy wcześniej nie spotkałem się z tym problemem, pomimo pliku podstawowego . Prdot Zmodyfikowałem go zgodnie z naszymi potrzebami, a także plikami rysunkowymi z naszymi wkładami i zespołami.
Miałem też problem przy otwieraniu zespołu.
Przykład: Otwieram krok klienta o nazwie np.: Plan001
Otwieram krok, ale nie otwiera się on w zestawie o nazwie: plan001
Otwiera się w assem.asmdot, więc tak, mogę to zrobić zapisane jako i wybrać opcję zapisania w zestawie.
ale do 50 klientów Step dziennie, przywróć poprawną nazwę pliku i nadal musisz zmienić ustawienia kopii zapasowej, chciałbym wiedzieć, czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z problemem tego typu lub czy ktoś o tym wie
PS: Nie wiem, czy to zrozumiałe, ale z góry dziękuję
Witaj Julien,
W domu działa bardzo dobrze, czy kiedykolwiek próbowałeś naprawić solidworks lub go zrestartować??? Czy dzwoniłeś również na infolinię, jeśli jesteś w trakcie konserwacji???
1 polubienie
Tak, na razie infolinia nie jest dostępna, dlatego opublikowałem tutaj..
i tak, ponownie zainstalowałem SP4.0, nadal jest taki sam
Prawdopodobnie ścieżka do pliku symboli, który został utracony.
W lokalizacji narzędzia/opcji/pliku spójrz na plik biblioteki symboli i/lub plik definicji formatu symbolu. i przywróć pierwotną ścieżkę (zobacz ścieżkę na innej stacji, jeśli to możliwe).
EDIT: Generalnie o ile dobrze pamiętam, bo w domu jest spersonalizowany to w:
C:\ProgramData\solidworks\Solidworks 2014\lang\english
4 polubienia
Oto plik, który można znaleźć, podążaj za tym linkiem i odpowiedź .PL
http://www.lynkoa.com/forum/mise-en-plan/probleme-mod-diam-solidworks-2016
1 polubienie
Porównaj swoje ustawienia z moimi i przetestuj różnice, aby sprawdzić, czy to wynika z ustawień. Robiłam wszystko, żeby czegoś nie przegapić...
parametres.pdf
Tak, udało mi się
W lokalizacjach plików było dobrze
Wyświetlanie załącznika
z drugiej strony plik GTOL. MGS jest (na moje stanowisko) w
C:/Windows/Instaler .. ... ..
Instaler nie jest plikiem, ale notatnikiem z różnymi danymi, w tym GTOL. SYM (więc nie można go znaleźć w solidworks)
Więc skopiowałem te dane i skopiowałem je bezpośrednio do folderu Windows bezpośrednio i bingo jego działanie.
jakbyś był szybszy niż Hotine tutaj i przy odrobinie badań dotarliśmy tam! Dziękuję wam obojgu
solution.jpg
1 polubienie
Tak, to słynny plik GTOL. SYM
Wersja ścieżki dostępu w wersji SW 2016
C:\ProgramData\solidworks\Solidworks 2016\lang\english
Problem często pojawia się podczas nowej instalacji SolidWorks, lokalizacja tego pliku zmienia się z powodu roku w folderze, ale SW nadal wskazuje starą ścieżkę, która jest pusta na końcu.
Kiedy ponownie instalujesz nową wersję oprogramowania, musisz zwrócić uwagę na znaczniki wyboru i komunikaty w porównaniu ze starą wersją; w przeciwnym razie SW wskazuje na stare lokalizacje