Witam
Chciałbym wiedzieć, czy możliwa jest zmiana odstępów między wierszami w funkcji "Szkic tekstu", ponieważ chcę pisać na kilku wierszach. (Strefa SW2020)
Dziękuję.
Cdt.
Fred
Witam
Chciałbym wiedzieć, czy możliwa jest zmiana odstępów między wierszami w funkcji "Szkic tekstu", ponieważ chcę pisać na kilku wierszach. (Strefa SW2020)
Dziękuję.
Cdt.
Fred
Witaj Fred,
A priori nie.
Można jednak utworzyć szkic z liniami konstrukcyjnymi, które będą służyć jako podpora dla każdego z wierszy tekstu.
Jestem SW2021, nie mogę przekazać Ci mojego pliku (nie będziesz mógł go otworzyć), zostawię Ci plik PDF z kilkoma zrzutami ekranu dla ilustracji.
Prawdopodobnie nie jest to najbardziej praktyczne, ale hej, SW nie jest edytorem tekstu ;-) .
Miłego końca dnia.
Witam, może to będzie odpowiednie?
Witam
Dziękuję za odpowiedź, z drugiej strony pracuję z SW2020 i nie mam spacingu!
Cdt
Fred
Przestrzeń kosmiczna właśnie wsunęła się pod kropkę (poniżej zmodyfikowanego ekranu z odpowiedzią):
Nie, odstępy, które oprawiłeś w ramkę, to moment, w którym chcesz użyć punktów.
Rzeczywiście, może to błąd w solidworks lub niechciana nowość 2020!
Jeśli to może pomóc, mój zrzut ekranu pochodzi z domyślnego oryginalnego szablonu dokumentu instalacji SW 2019.
witam, mam to samo co franck.ceroux pod 2020 SP5
Ja też jestem na SW2020 SP5.0, ale nie mam tej możliwości.
Jeśli Twoja wersja uwzględnia tylko odstępy w rozmiarze ściegu, możesz przekonwertować swoje wartości, wiedząc, że ścieg ma 1/72".
Czy użyta czcionka ma na to wpływ?
Witam
Również w SW2020 Sp05 ten sam błąd co @fred z drugiej strony wydaje się, że jest to błąd graficzny, wybierając jedność 4 mm przed kropką, 10 mm to w rzeczywistości odstępy (a 15 wyszarzone dotyczy kropek). U mnie to zależy od Ciebie, czy tak jest również w Twojej pracy.