Szkic tekstu

Witam

Chciałbym wiedzieć, czy możliwa jest zmiana odstępów między wierszami w funkcji "Szkic tekstu", ponieważ chcę pisać na kilku wierszach. (Strefa SW2020)

Dziękuję.

Cdt.

Fred

Witaj Fred,

A priori nie.

Można jednak utworzyć szkic z liniami konstrukcyjnymi, które będą służyć jako podpora dla każdego z wierszy tekstu.

Jestem SW2021, nie mogę przekazać Ci mojego pliku (nie będziesz mógł go otworzyć), zostawię Ci plik PDF z kilkoma zrzutami ekranu dla ilustracji.

Prawdopodobnie nie jest to najbardziej praktyczne, ale hej, SW nie jest edytorem tekstu ;-) .

Miłego końca dnia.

texte.pdf
3 polubienia

Witam, może to będzie odpowiednie?

3 polubienia

Witam

Dziękuję za odpowiedź, z drugiej strony pracuję z SW2020 i nie mam spacingu!

Cdt

Fred

texte_de_lesquisse.jpg

Przestrzeń kosmiczna właśnie wsunęła się pod kropkę (poniżej zmodyfikowanego ekranu z odpowiedzią):

1 polubienie

Nie, odstępy, które oprawiłeś w ramkę, to moment, w którym chcesz użyć punktów.

1 polubienie

Rzeczywiście, może to błąd w solidworks lub niechciana nowość 2020!

Jeśli to może pomóc, mój zrzut ekranu pochodzi z domyślnego oryginalnego szablonu dokumentu instalacji SW 2019.

witam, mam to samo co franck.ceroux pod 2020 SP5

1 polubienie

Ja też jestem na SW2020 SP5.0, ale nie mam tej możliwości.

Jeśli Twoja wersja uwzględnia tylko odstępy w rozmiarze ściegu, możesz przekonwertować swoje wartości, wiedząc, że ścieg ma 1/72".

Czy użyta czcionka ma na to wpływ?

Witam

Również w SW2020 Sp05 ten sam błąd co @fred z drugiej strony wydaje się, że jest to błąd graficzny, wybierając jedność 4 mm przed kropką, 10 mm to w rzeczywistości odstępy (a 15 wyszarzone dotyczy kropek). U mnie to zależy od Ciebie, czy tak jest również w Twojej pracy.