Tematy i produkty poruszane w Lynkoa

Witam całą społeczność i personel Lynkoa,

Wydaje się, że niektóre tematy nie znajdują obserwujących na Lynkoa, a niektóre produkty nie znajdują się na liście produktów CAD (profilu dla posiadanych produktów oraz publikacji dla kategorii, której dotyczy pytanie).

Mam na myśli w szczególności płytki PCB Solidworks, Solidworks Flow Simulation i Solidworks CAM, ale może to dotyczyć innych produktów i dodatków.

Chociaż w przypadku tych drugich pojęcie CAD jest bardziej dyskusyjne, technicznie rzecz biorąc, projekt musi najczęściej uwzględniać rodzaj maszyny, która będzie go obrabiać, wraz z jej ograniczeniami, a w konsekwencji dyktować sposób, w jaki podchodzi się do rozwoju części. W związku z tym tworzenie i symulowanie ścieżki narzędzia za pomocą Solidworks CAM jest bardzo pomocne. Czy nie miałoby on swojego miejsca na Lynkoa ?

Jeśli chodzi o płytkę drukowaną Solidworks, jest to oczywiście kwestia CAD, więc czy nie zasługiwałaby na umieszczenie na liście produktów?

Z drugiej strony, czy Solidworks Flow Simulation wydaje Ci się mniej uzasadnione niż Solidwork Simulation, które jest już obecne?

Czy są jakieś szczególne powody tych wyłączeń?

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam

Jest grupa ds. poprawy , w której możemy przedstawić propozycje, a poza tym jest raport grupa problemowa  lub możemy również opublikować, jeśli może to być pomocne.

7 polubień

Witaj @ac kobra 427

Rzeczywiście, widziałem już te grupy i planowałem się zapisać. Dziękuję za przypomnienie, to już zrobione.

Pytania, które tu zadaję, są jednak skierowane do jak największej liczby osób i mogą być przedmiotem debaty, dlatego uważam, że bardziej stosowne jest opublikowanie ich w bardziej otwartym miejscu.

Cdt

1 polubienie

Witaj Sylk,

Dziękuję za te konstruktywne uwagi. Weźmiemy to pod uwagę

Do wszystkich, którzy czytają  to pytanie, nie wahaj się przesłać nam swoich komentarzy na temat tematów i produktów poruszanych w Lynkoa/myCADservices

Upewnimy się, że zrobimy podsumowanie przed aktualizacją forum

Cdlt powiedział:

Alan

3 polubienia

Witaj acombier

Dzięki za uwagę.

Pozdrowienia.

PS: Wydaje mi się, że przewijając stronę w dół na smartfonie przypadkowo kliknąłem "zgłoś nadużycie" w Twojej wiadomości... To oczywiście nie jest problem, wręcz przeciwnie, i przepraszam za to niewłaściwe obchodzenie się. Z wyrazami szacunku.

Cze wszystkim

14 miesięcy po tym, jak to zrobiłem, pozwalam sobie ponownie uruchomić tę sugestię, czasami gubiła się w twoich zamiarach ulepszenia forum.

Dziękuję.

Witam, aby złożyć prośbę, jest teraz link do menedżera społeczności "Coralie":

W przeciwnym razie prawdopodobnie przejdzie @Coralie tu i teraz!

2 polubienia